Ексклюзиви
четвер, 11 лютого 2010 18:23

Фаворити Олімпіади — Норвегія та Канада

12 лютого в канадському Ванкувері стартують зимові Олімпійські ігри. Розігруватимуть 86 комплектів нагород у 15 видах спорту. За медалі сперечатимуться понад 5 тис. спортсменів із 80 країн. Серед фаворитів слід виділити канадців і норвежців.

Однією з головних сенсацій Олімпіади-2006 назвали невиразний виступ норвежців — дві золотих, вісім срібних і дев"ять бронзових нагород. Чотири роки тому не змогли проявитися сповна безліч провідних норвезьких спортсменів, серед яких особливо виділявся біатлоніст Оле-Ейнар Бйорндален. У Турині п"ятиразовий олімпійський чемпіон не здобув жодного золота.

Однак двічі поспіль норвежці не проваляться. Зокрема, у тому ж біатлоні, де найпереконливіше виглядають шанси Бйорндалена і його земляка Еміла-Егле Свендсена. Окрім того, фаворитами норвежці будуть і в лижних гонках, де виділяються лідер світового сезону Петер Нортуг і найкращий на сьогодні спринтер загального заліку Кубка світу Ола-Віген Гаттестад. Крім того, непогані перспективи на "золото" мають норвезькі лижниці Крістін Стейра і Маріт Бйорген. Високими є шанси Норвегії в лижному двоборстві.

Доречно було б внести норвежців у число фаворитів і в чоловічому керлінґу. Проте є одна деталь. Основними суперниками "вікінгів" будуть канадці. Відібрати в них "золото" вдома буде важко. Те саме стосується й жіночої збірної Канади з керлінґу, котрій намагатимуться протистояти китаянки. Також величезні шанси виграти в команд Канади з хокею. Як серед чоловіків, так і серед жінок. Щоправда, у чоловічому турнірі "кленовим листкам" треба буде витримати жорстку конкуренцію із росіянами, американцями, шведами, чехами, фінами.

Найбільше шансів маємо в біатлоні

Традиційно сильно канадці виглядають у ковзанярському спорті. Головним фаворитом у паралельному слаломі сноубордистів буде канадець Джерсі-Джей Андерсен, а лідером світового сезону в жіночому сноуборд-кросі є Міллі Рікер. У чоловічому фристайлі (могул) чудові шанси на перемогу має Олександр Білодо, а серед жінок у тій же дисципліні явною фавориткою є Дженніфер Гейл.

Майже напевне буде в лідируючому тріо за кількістю медалей команда США. Американська гірськолижниця Лінді Вонн прогнозовано може стати однією з основних мультимедалісток Олімпіади-2010. Лідер поточного заліку Кубка світу, Лідсі одночасно є головним фаворитом у швидкісному спуску, гігантському слаломі й комбінації.

Україна, у кращому випадку, може претендувати на одну-дві медалі. Може, навіть на "золото". Найбільше надій наша країна покладає на біатлоністів. Надто — на сестер Валентину і Вікторію Семеренків, котрі здатні поборотися за медальні місця в динамічних гонках — із масовим стартом і в переслідуванні. В індивідуальній гонці на нагороди претендують Оксана Хвостенко і Сергій Седнєв. У чоловічому спринті здатен стати призером Андрій Дериземля. У марафонських лижних дисциплінах однією з прихованих фавориток є Валентина Шевченко. Також за трійку призерів можуть зачепитися саночниця Наталія Якушенко і спортивна пара Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов у фігурному катанні.

Зараз ви читаєте новину «Фаворити Олімпіади — Норвегія та Канада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути