середа, 16 травня 2012 07:30

Фаворитами Євро Блохін вважає Іспанію, Нідерланди та Німеччину

Автор: фото з сайта www.sport-express.ua
  Олег Блохін: ”Тренерський штаб помилився перед стартовим матчем Кубка світу-2006”
Олег Блохін: ”Тренерський штаб помилився перед стартовим матчем Кубка світу-2006”

Головний тренер збірної Олег Блохін, 59 років, продовжив контракт із вітчизняною футбольною федерацією. Блохін працюватиме з національною командою до закінчення Кубка світу-2014. Його попередня угода була розрахована до закінчення фінальної частини Євро-2012.

Після того, як Блохін підписав новий контракт, він відповів на запитання журналістів.

— Недавно ми назвали список із 26 футболістів, які готуватимуться до Євро, — каже. — Найважче було навіть не скласти його, а відсіяти трьох для остаточної заявки. Це буде дуже складний момент. Але взагалі я задоволений тим, що за останній час у збірній України з'явилися футболісти, які змушують тренера будувати гру в атакувальному ключі. Хоча про оборону також не слід забувати. У нас із цим проблеми були, і вони залишаються. Те, що наші захисники забивають, — чудово. Але на Євро, де рівень вищий, ніж у Лізі чемпіонів, найкращі команди континенту не дозволять оборонцям грати виключно на чужій половині поля. А взагалі мене турбує кожна лінія команди.

Тренер укотре наголошує, що першочергове завдання — вихід із групи.

— А далі, — звертається до журналістів, — ви нас і до фіналу змусите дійти. Плей-оф — це уже таке, кубкові матчі, там уже як вийде. Головне — не повторити помилок молодіжної збірної, яка торік ще не прилетіла на Євро, а уже виграла турнір. Нам також важливо уникнути помилки шестирічної давнини. Тоді тренерський штаб помилився, налаштовуючи команду на стартовий матч Кубка світу проти Іспанії, і ми програли — 0:4.

Список кандидатів на поїздку на Євро-2012 Блохін розділив на дві частини — основних та резервних.

— Резервісти мали б підтримувати себе у формі ці 10 днів, — пояснює. — Фітнес, плавання. Якщо хтось не хоче мати такий статус, нехай вийде в пресу і прямо скаже, що не хоче.

Сезон у чемпіонаті України закінчився 10 травня. Додаткового матчу за перше місце не було.

— Я навіть пожалкував, — говорить Олег Блохін. — Бо хотів ще раз глянути на воротарів — Андрія П'ятова та Максима Коваля — у такому матчі. Прийшов подивитися на Коваля у матчі проти "Таврії", але він і тайму не зіграв через вилучення.

Турбує і результативність нападаючих. Кращий бомбардир чемпіонату Євген Селезньов забив у турнірі 14 голів. Це для мене, як для колишнього нападаючого, не показник. Хоча б 20 має бути.

Стосовно конфліктів між гравцями після матчу "Шахтар" — "Динамо". Це не до мене. Коли виникне конфлікт у збірній, тоді в мене болітиме голова. Поки що його немає. А якщо буде, на Євро нам робити нічого.

Стартовий матч Євро-2012 збірна України проведе проти Швеції 11 червня.

— Збір інформації йде три місяці. Шведи проведуть перед Євро два товариські поєдинки (30 травня проти Ісландії, 5 червня проти Сербії. — "ГПУ"). Там буде наш спостерігач. Вивчення шведів для мене — найголовніше на цей момент.

15 травня збірна вилітає на збір до Туреччини. Там передбачені дворазові тренування. На збір поїдуть і дружини гравців.

— Зможуть ходити по ринках та магазинах, — жартує Блохін. — Хлопці ж будуть працювати. Два дні вони проходили медогляд. Результати ще невідомі, але деякі речі, суто візуально, мене хвилюють. Є певні проблеми. Також непокоять перельоти Київ — Донецьк. Житимемо в столиці, а два матчі проведемо на донецькій "Донбас Арені". Ще не знаю, чи варто після матчів повертатися до Києва. Можливо, краще залишатися в Донецьку.

 

Преміальні оголосять наприкінці травня

Призові за успішний виступ на Євро-2012 визначили, але оголосять пізніше. Про це повідомляє Григорій Суркіс, президент Федерації футболу України:

— Доцільніше буде, якщо про них спочатку дізнаються футболісти, а потім громадськість. 24 травня команда повернеться з першого збору в Туреччині, а потім вирушить на наступний — до Австрії. У перерві між зборами ми публічно оголосимо преміальні.

Футболісти збірної України на Мундіалі-2006 заробили $22 млн призових. 14 з них мали би піти на розвиток дитячого футболу, а 8 повинні отримати гравці, тренери, менеджери, лікарі української команди.

Напередодні Євро збірна України проведе три контрольні матчі — 28 травня проти Естонії, 1 червня з Австрією, а 5 червня з Туреччиною. Усі матчі транслюватиме вітчизняне телебачення. Найімовірніше, канал "Інтер".

 

Зараз ви читаєте новину «Фаворитами Євро Блохін вважає Іспанію, Нідерланди та Німеччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути