четвер, 03 вересня 2009 19:28

Фартовий Михайличенко

Олега Блохіна вважають щасливчиком. Завдяки жеребу посередня за якістю гри збірна України зуміла дійти до чвертьфіналу Кубка світу-2006. Шансів розвиватися далі не було, а тренер не хотів освіжити команду.

Олексію Михайличенку після жеребкування відбірної частини Мундіалю-2010 не заздрив ніхто. По-перше, Блохін мав у розпорядженні найкращого футболіста Європи, а Михайличенко отримав тільки резервного гравця "Челсі" та "Мілана". По-друге, розлючена непотраплянням на Євро-2008 Англія і швидкісна та стильна Хорватія, здавалося, не дадуть нашим пробитися бодай на друге місце в групі. По-третє, сам Михайличенко прийшов до керма, проваливши останній відбір на Євро та Олімпіаду-2008 із молодіжкою, і народ дивувався — за які заслуги він пішов на підвищення.

Але поки що Михайличенку щастить майже як Блохіну. На останній хвилині матчу у ворота білорусів призначили пенальті не за гострі дії наших форвардів — просто суперник у нескладній ситуації зіграв рукою. Хорвати і в Харкові, і, надто, у Загребі обстрілюють штанги і поперечини, але в сітку воріт не влучають. Казахстан за 6 хв. до закінчення київського матчу має стовідсотковий шанс забити, але і тут нашим щастить.

І навіть у матчі з турками доля була прихильною до українців. Можна уявити, що почалося б, якби гра була офіційною. А так  — хто згадує зараз про ті 0:3?

Поки що Михайличенку щастить майже як Блохіну

Команда Михайличенка зустрічається з Андоррою. І знову фарт: перед важкою грою у Мінську можна взяти три очка малою кров"ю, а лідерів поберегти від травм і дискваліфікацій, доки білоруси битимуться в Загребі.

І Шевченко повернувся до "Динамо" — і тепер має нарешті ігрову практику. І Тимощук виходить в "основі" "Баварії", бо ван Боммел "вилетів". І Воронін владнав свої стосунки з Бенітесом, тож регулярно грає за "Ліверпуль" — хоч, як правило, і не 90 хв.

У Мінську нашим доведеться виступати першим номером, а не сподіватися на фарт. У відборі до Кубку світу-2006 проти турків у Києві так зіграла команда Блохіна. Програла, але могла собі це дозволити — результат на той момент уже не був важливий. Для Михайличенка ж він має першочергове значення.

Зараз ви читаєте новину «Фартовий Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути