Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2020 00:50

Євро-2020 перенесли на рік

Європейська спілка футбольних асоціацій (УЄФА) ухвалила рішення про перенесення фінальної частини Євро-2020. Змагання мали пройти з 12 червня по 12 липня 2020 року. Нові терміни — з 11 червня по 11 липня 2021 року.

Серед учасників турніру — збірна України. Вимушене рішення УЄФА загалом на користь нашій команді. Тепер точно можна сказати, що її влітку не покине нинішній тренерський штаб на чолі з Андрієм Шевченком. Також залікує травму нападаючий Роман Яремчук. Відбуде дискваліфікацію інший гравець на цій позиції — Артем Бесєдін. За рік можемо посилити центр захисту завдяки відновленню Микити Бурди та прогресу Дениса Попова, бо нинішня гра Сергія Кривцова й особливо Миколи Матвієнка — незадовільна. Також існує проблема правого захисника. Можливо, місце собі поверне Богдан Бутко. На протилежному фланзі конкурувати з Віталієм Миколенком здатен Богдан Михайличенко.

Неоднозначний сезон у клубах проводять центральні півзахисники — Олександр Зінченко й Руслан Малиновський. Перший випав з основного складу "Манчестер Сіті". Другий — ніяк його не здобуде в "Аталанті". За рік ситуація може змінитися, і точно не на гірше.

Погано, що постарішають воротар Андрій П'ятов, атакувальні півзахисники Марлос, Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка, опорник Тарас Степаненко. Заміна їм є тільки частково — Андрій Лунін, Віктор Циганков і Сергій Сидорчук.

Нинішнього тижня мали відбутися матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Їх перенесено на травень. Вирішальні поєдинки планують на останній тиждень червня. 24-го польський Гданськ прийме фінал Ліги Європи, а 27-го — у Стамбулі, Туреччина, визначиться переможець Ліги чемпіонів.

Національні чемпіонати європейських ліг планують відновити у травні й закінчити 30 червня. Це стосується й України. Нинішній розіграш призупинений. Лідирує "Шахтар", на 13 очок відстають "Зоря" й "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Євро-2020 перенесли на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути