пʼятниця, 02 листопада 2012 05:00

Емануель Стюард тренував 41 чемпіона світу

Минулого тижня від раку помер боксерський тренер Емануель Стюард. Останні вісім років фахівець працював із Володимиром Кличком.

Ми склали п'ятірку найкращих тренерів в історії професійного боксу.

1. Емануель Стюард, США. Народився 7 липня 1944 року. Помер 25 жовтня 2012-го.

Працював із Ленноксом Льюїсом, Евандером Холіфілдом, Томасом Хернсом, Володимиром Кличком. Тренував 41 чемпіона світу. Мав репутацію чудового тактика, тренера, з яким майже неможливо програти. Бійцеві треба було тільки слухати настанови Стюарда і виконувати їх.

2. Фредді Роуч, США. Народився 5 березня 1960-го.

11 років тренує Менні Пак'яо. Раніше філіппінець був "одноруким" боксером, із поганою технікою і багатьма дірками в обороні. Під орудою Роуча став одним із кращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Роуч готував до боїв 27 чемпіонів світу. Працював з українцями Володимиром Кличком і В'ячеславом Сенченком. Він ніколи не кричить на своїх підопічних під час боїв. Роуч — різноплановий тренер, підготував багато боксерів із різними стилями і здібностями. Страждає від хвороби Паркінсона.

3. Рей Арсел, США. Народився 30 серпня 1899 року. Помер 6 березня 1994 року.

Тренував Бенні Леонарда, Джіммі Бреддока, Роберто Дюрана, Ларрі Холмса. Загалом — 18 чемпіонів світу, стаж — 60 років. 1982-го його підопічний Ларрі Холмс нокаутував у 13-му раунді Джеррі Куні й захистив титул чемпіона світу в надважкій вазі. Після цього бою Рей завершив тренерську кар'єру. Тоді йому було майже 83 роки. Геній у розробці правильного плану на бій.

4. Анджело Данді, США. Народився 30 серпня 1921 року. Помер 1 лютого 2012-го.

Працював із Мохаммедом Алі, Шуґаром Реєм Леонардом, Джорджем Форманом. Під його керівництвом боксували 15 чемпіонів світу. Був першим і єдиним тренером Мохаммеда Алі протягом його більш ніж 20-річної професійної кар'єри. Данді ніколи не займався боксом, не провів жодного бою, Був неперевершеним мотиватором, мав хорошу інтуїцію і талант відчувати психологію своїх підопічних.

5. Кас Д'Амато, США. Народився 17 січня 1908 року. Помер 4 листопада 1985 року.

Підготував лише трьох чемпіонів. Серед них — Майк Тайсон. Тренер міг тримати в рамках неконтрольовану натуру Залізного Майка. Після його смерті почалося падіння Тайсона як боксера. Каса Д'Амато вважають розробником боксерського стилю пік-а-бу: руки бійця поряд і розташовані перед обличчям. Був філософом. Створив вчення про страх, яке стало базою психологічної підготовки його підопічних. По допомогу до Д'Амато неофіційно звертався Мохаммед Алі.

Зараз ви читаєте новину «Емануель Стюард тренував 41 чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути