четвер, 22 квітня 2010 04:25

Едвін Валеро повісився у в"язниці

Автор: фото: REUTERS /Toru Hanai
  Едвін Валеро з донькою Росселін. У загиблого подружжя залишилося двоє доньок
Едвін Валеро з донькою Росселін. У загиблого подружжя залишилося двоє доньок

19 квітня наклав на себе руки 28-річний Едвін Валеро, екс-чемпіон світу у двох вагових категоріях (до 59 кг і до 61,2 кг), венесуелець.

Один із найбільш руйнівних нокаутерів сучасності повісився у камері поліцейської дільниці у венесуельському місті Валенсія, зробивши зашморг із власного одягу.

Валеро арештували напередодні за підозрою у вбивстві дружини, 24-річної Дженіфер-Кароліни Віери де Валеро. Сам Едвін зізнався у вбивстві персоналу готелю "Інтерконтиненталь". Там зупинився разом із дружиною. За іншими даними, Едвін розповів двоюрідній сестрі дружини, що Дженіфер убили бандити, які переслідували їх.

Боксер не раз мав проблеми із законом. Завдавав тілесних пошкоджень дружині і родичам, погрожував лікарям, що його лікували. Проходив курс лікування від алкогольної і наркотичної залежності.

Попри це Едвін Валеро на прізвисько Динаміт був першокласним боксером. Усі свої 27 перемог на профі-рингу він здобув нокаутом. Причому перші 18 поєдинків завершував у стартовому раунді. Цим він побив світовий рекорд 100-літньої давнини, встановлений американцем Юнгом Отто — у нього було поспіль 16 перемог нокаутом у першому раунді.

Валеро арештували за підозрою у вбивстві дружини

2001 року Валеро на мотоциклі потрапив у жахливу дорожньо-траспортну пригоду. Він розтрощив череп. Лікарям довелося робити йому лоботомію. Через півтора року екс-чемпіон розпочав свою професіональну кар"єру. Після 11-ї перемоги став перед проблемою отримати ліцензію на право виступати у США. 2008-го йому дозволили боксувати в Техасі, де провів один поєдинок.

2006 року Едвін Валеро, який був суперзіркою у своїй країні, став чемпіоном світу за версією WBA у вазі до 59 кг. Після чого провів чотири успішних захисти цього титулу. 2009-го перейшов у наступну вагову категорію до 61,2 кг, де завоював титул чемпіона за версією WBC. Цей пояс він відстояв двічі. Найбільшою його ціллю була зустріч з кращим боксером світу філіппінцем Менні Пак"яо.

Зараз ви читаєте новину «Едвін Валеро повісився у в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути