Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2021 07:40

Джокович виграв чемпіонат Франції з тенісу

Автор: REUTERS
  Сербський тенісист Новак Джокович тримає Кубок мушкетерів — трофей, який вручають переможцеві відкритого чемпіонату Франції. Виграв його вдруге в кар’єрі
Сербський тенісист Новак Джокович тримає Кубок мушкетерів — трофей, який вручають переможцеві відкритого чемпіонату Франції. Виграв його вдруге в кар’єрі

Cерб 34-річний Новак Джокович виграв відкритий чемпіонат Франції з тенісу. У фінальному матчі він переміг Стефаноса Циципаса з Греції. Матч склався з п'яти партій і тривав 4 год. 11 хв.

Чемпіонат Франції "Ролан Ґаррос" — другий у році з категорії турнірів "Великого шолома". Попередній — чемпіонат Австралії — також закінчився перемогою Джоковича. Тепер він має 19 "Шоломів". На один менше, ніж у його одвічних суперників — швейцарця Роджера Федерера та Рафаеля Надаля з Іспанії.

Саме останній був головним фаворитом "Ролан Ґарроса". Але в півфіналі натрапив на Джоковича і програв у чотирьох партіях. Серб поступився в першій, проте домінував у інших — краще рухався, смикав суперника по всьому корту, чітко пробиваючи в мертві для того зони.

— Джокович розширив діапазон, — каже тенісний експерт Всеволод Кевлич, 51 рік. — Ризикує більше, ніж колись, б'є в самі кути. Він феноменальний.

Серед жінок виграла 25-річна Барбара Крейчикова з Чехії. У матчі 1/16 фіналу вона перемогла українку Еліну Світоліну. Успішнішим турнір виявився для киянки Марти Костюк — у 1/8 фіналу вона програла торішній переможниці — Ізі Свьонтек з Польщі.

— У Костюк ніколи не було проблем із технікою, фізичною готовністю чи грою, — додає Кевлич. — Найбільша вада — сприйняття ситуації. Її психіка реагувала на дрібні невдачі, що впливало на організм, збивало налаштування. Це вдалося подолати. Марта послідовна, стійка, але залишилися місця, через які вона важко проходить. У матчі проти Ізи Свьонтек українка не змогла виступити нахабніше, ніж вона грала, не вдалося додавити суперницю в потрібний момент. Це питання віку, ментального розвитку.

Наступний турнір "Великого шолома" — Вімблдон — пройде в Лондоні, Велика Британія, з 28 червня по 11 липня.

Зараз ви читаєте новину «Джокович виграв чемпіонат Франції з тенісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути