середа, 14 вересня 2011 07:15

Джокович ушосте переміг Надаля

Автор: фото: REUTERS/Lucy Nicholson
  У четвертому сеті Новак Джокович взяв медичний тайм-аут. Виникли проблеми зі спиною
У четвертому сеті Новак Джокович взяв медичний тайм-аут. Виникли проблеми зі спиною

Сербський тенісист 24-річний Новак Джокович виграв чемпіонат США. У фіналі переміг іспанця Рафаеля Надаля — 6:2 ,6:4, 6:7, 6:1.

У перших двох партіях Надаль одразу брав подачу суперника та вів 2:0. Джокович повільно входив у гру, але перехоплював ініціативу та не давав шансів іспанцеві.

Лише у третьому сеті Рафаель зміг нав'язати свій темп та змусити першу ракетку світу помилятися. Перемога в цій партії виявилася тимчасовим успіхом для іспанця. На четвертий сет Джокович витратив лише 42 хв. і забезпечив собі загальну перемогу.

Для серба це був третій фінал у Нью-Йорку, але попередні він програвав Роджерові Федереру та Надалю. Новак здобув чотири титули на турнірах Великого Шолома. Зокрема три — цього сезону.

— Я незадоволений певними елементами моєї гри. Перша подача сьогодні не дозволила почуватися комфортно на своїх геймах. Але я відчув, що йду правильним шляхом. Сподіваюся, невдовзі зможу перемогти Джоковича, — зауважує Надаль, який програв Новаку шостий матч у сезоні.

Рівень атлетизму, розмаїття комбінаційної гри та гарматні удари з обох боків не дозволили нікому навіть наблизитися до цьогорічного рівня серба.

Джокович міг претендувати на перемогу в усіх змаганнях Великого Шолома, якби не поразка від Федерера на "Ролан Ґаррос" у Парижі. Востаннє виграти всі головні турніри за сезон удалося 39 років тому американцю Родові Лейверу.

— Головний рецепт успіху — знайти баланс між особистим життям та життям у турі. А воно вимагає 100-відсоткової відданості спорту. Перемоги не приходять за одну ніч, — говорить Джокович.

За перемогу серб отримав чек на $1,8 млн та зміцнив лідерство у рейтингу АТР. Українець Олександр Долгополов після виходу до четвертого кола піднявся на 20-ту позицію.

Фінальний матч у жінок перетворився на сенсацію. Безумовна фаворитка турніру Серена Вільямс програла австралійці Саманті Стосур — 2:6 3:6. Гра американки запам'яталася великою кількістю помилок, претензіями до судді та криками. 27-річна Стосур виграла свій перший турнір Великого Шолома. Доти перемагала лише на двох турнірах нижчих категорій.

Зараз ви читаєте новину «Джокович ушосте переміг Надаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути