Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2012 00:15

Дортмундська "Боруссія" вдруге поспіль стане чемпіоном Німеччини

Автор: фото: REUTERS/Kai Pfaffenbach
  Півзахисник ”Баварії” Ар’єн Роббен (крайній праворуч) хапається за голову після нереалізованого пенальті у ворота ”Боруссії”. Голландець заробив 11-метровий удар на 86-й хвилині матчу, але пробив несильно у руки голкіперу дортмундців Роману Вайденфеллеру. У компенсований час Роббен з п’яти метрів не влучив у порожні ворота
Півзахисник ”Баварії” Ар’єн Роббен (крайній праворуч) хапається за голову після нереалізованого пенальті у ворота ”Боруссії”. Голландець заробив 11-метровий удар на 86-й хвилині матчу, але пробив несильно у руки голкіперу дортмундців Роману Вайденфеллеру. У компенсований час Роббен з п’яти метрів не влучив у порожні ворота

Серед тижня відбулися тури у провідних футбольних чемпіонатах Європи. За місяць до завершення турнірів "ГПУ" аналізує поточну ситуацію в них.

Німеччина

Головний матч турніру відбувся 11 квітня. Чинний чемпіон, дортмундська "Боруссія", приймала півфіналіста Ліги чемпіонів — мюнхенську "Баварію". До матчу "Боруссія" випереджала суперника на 3 очки, але в разі програшу поступалася б найпринциповішому супернику лідерством, оскільки мюнхенці мають кращу різницю м'ячів — головний показник у Німеччині за умови рівної кількості балів.

Проте "Баварія" не мала шансів на перемогу на 80-тисячному стадіоні "Сиґнал Ідуна Парк". У "Боруссії" набагато краще поставлена командна гра, нехай через травму з неї випав провідний півзахисник Маріон Ґьотце. Слабкий захист "Баварії" не зміг упоратися зі швидкими пересуваннями групи атаки суперника. Рахунок 0:0 гості втримували завдяки високій майстерності голкіпера Мануеля Нойєра. Але так тривало тільки до 77-ї хв.: форвард дортмундців Роберт Левандовський забив п'яткою.

Шанси на чемпіонство:

"Боруссія" Д — 100%, "Баварія" — 0%.

Італія

Основним претендентом на "скудето" — триколірний щиток, який нашивають на футболки найсильнішій команді країни, — тиждень тому став туринський "Ювентус". Позавчора лідер чемпіонату приймав римський "Лаціо", який іде на третьому місці. "Юве" переміг 2:1, домінував упродовж усієї гри. 3 очки за 8 хв. до закінчення матчу приніс удар форварда 37-річного Алессандро Дель П'єро — ветеран забив у своєму 700-му матчі за клуб.

П'ята перемога поспіль, чудова командна форма, яка компенсує відсутність форварда найвищого класу, подолання епідемії травм минулого сезону, безмежно відданий клубу тренер Антоніо Конте, порівняно легкий календар залишкових матчів, перевага над "Міланом" в очних зустрічах, що дає вищість у випадку рівної кількості очок, — ці чинники мають допомогти найпопулярнішому клубу Італії вперше з 2003 року стати чемпіоном країни.

Шанси на чемпіонство:

"Ювентус" — 55%, "Мілан" — 45%.

Англія

"Манчестер Юнайтед" програв на виїзді "Вігану" (0:1) — команді, що бореться за виживання. Відстань "МЮ" від "Манчестер Сіті" скоротилася до п'яти очок, краща різниця м'ячів, що надважливо для Англії, тепер у "МС".  6 турів до закінчення турніру. Очний матч лідерів 30 квітня, понеділок, на стадіоні "МС". Але  досвідчений тренер "МЮ" Алекс Ферґюсон повинен втримати контроль над ситуацією і налаштувати підопічних на реванш за ганебну поразку (1:6) першого кола від основного конкурента.

Шанси на чемпіонство:

"МЮ" — 65%, "МС" — 35%.

Іспанія

Недільна нічия "Реала" проти "Валенсії" (0:0) скоротила розрив між "Мадридом" та "Барселоною" до 4 очок. Позавчора "Реал" звично переміг "Атлетико" у виїзному дербі. 21 квітня "Реалу" ще грати з "Барселоною" на полі суперника. Але навіть якщо мадридська команда програє, хоч це ще далеко не факт, вона матиме 1 очко переваги. Інших суперників, а до кінця чемпіонату шість матчів, у "Реала" вдома немає.

Шанси на чемпіонство:

"Реал" — 60%, "Барселона" — 40%.

Зараз ви читаєте новину «Дортмундська "Боруссія" вдруге поспіль стане чемпіоном Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути