пʼятниця, 13 січня 2012 00:45

"Донбас" змагатиметься за Континентальний кубок

13-15 січня у французькому Руані відбудеться фінальний етап Континентального кубка з хокею. За трофей боротиметься чемпіон України, донецький "Донбас". Суперники — білоруська "Юність", італійський "Асіаго" та французький "Руан".

Напередодні поєдинків за Континентальний кубок донеччан чекала виїзна триматчева серія у чемпіонаті Вищої хокейної ліги Росії ВХЛ. Команда Олександра Куликова завершила її 10 січня перемогою над "Спутником" із Нижнього Тагіла — 6:2 і продовжує очолювати змагання у західній зоні.

Після гри "Донбас" дістався Єкатеринбурга, звідки вилетів до Москви, а зі столиці Росії українська команда в середу зранку дісталася Парижа.

Українці хотіли перенести матч проти "Спутника", однак у Москві назустріч українському клубу не пішли. Тому до вирішальних поєдинків за євротрофей підопічним Куликова довелося готуватися через офіційні матчі. Натомість "Юність" — перший суперник "Донбаса" в Руані й чинний володар Континентального кубка — матиме на два дні відпочинку більше за донеччан, та й дорога до Франції в білорусів буде куди простіша: прямий переліт Мінськ — Париж. Щоправда, у наставника мінського чемпіона Михайла Захарова проблем вистачає. Улітку через економічну кризу в Білорусі "Юність" залишили 10 провідних хокеїстів. Зокрема, наші Олег Шафаренко та Олександр Матерухін, які грають тепер у "Донбасі". Тож мінська команда у білоруській Екстралізі лише четверта.

Інші учасники суперфіналу комплектовані північноамериканськими хокеїстами. У складі італійського чемпіона їх 12. Зрозуміло, що гравців рівня НХЛ у команді немає. На вихідців із канадської провінції Квебек розраховують і в Руані. Найтитулованіший з них — 38-річний захисник Дарсі Веренка. Колишній канадець, а тепер австрієць, 1991-го був обраний на драфті "Нью-Йорк Рейнджерс", хоча в НХЛ жодного поєдинку не зіграв.

У "Донбасі" ставку роблять на російських легіонерів. Перша ланка нашої команди Журун — Бєлухін — Піскунов закинула 36 шайб у ВХЛ. Українську трійку нападу Матерухін — Шафаренко — Доніка використовує Олександр Куликов аж у четвертій ланці, однак це на їхній результативності не позначається. У матчі зі "Спутником" на рахунку Віталія Доніки дві шайби.

 

Розклад матчів

1-й тур

13 січня, п'ятниця

17.30 "Донбас" — "Юність" (ТБ: ICTV)

21.00 "Руан" — "Асіаго"

2-й тур

14 січня, субота

17.30 "Асіаго" — "Донбас" (ICTV)

19.30 "Юність" — "Руан"

3-й тур

15 січня, неділя

17.00 "Асіаго" — "Юність"

20.30 "Руан" — "Донбас" (ICTV)

Примітка: час — київський

 

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" змагатиметься за Континентальний кубок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути