пʼятниця, 04 червня 2010 05:37

Дон Кінґ відлітав зі Львова у вишиванці

Автор: фото з сайта turnir.com.ua
  Свій наступний бій Андрій Котельник проведе 7 серпня
Свій наступний бій Андрій Котельник проведе 7 серпня

Минулого тижня у Львові був легендарний американський промоутер Дон Кінґ, 78 років. Він підписав трирічний контракт з Андрієм Котельником, колишнім чемпіоном світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг. Згідно з угодою, 32-річний українець 7 серпня в Сент-Луїсі проведе свій дебютний бій у США проти ще одного підопічного Кінґа, чемпіона світу за версіями WBC та IBF Девона Александера. 1 червня Андрій вилетів до США. А напередодні дав інтерв"ю "ГПУ".

— Дон Кінґ дає мені путівку в майбутнє, — каже боксер. — Такий шанс випадає раз у житті. Мені реально немає що втрачати, кар"єра на завершенні. Якби я мав раніше такого промоутера, упевнений, що здобув би не один титул і не в одній категорії міг бути чемпіоном світу. Те, на що здатний Дон, жоден промоутер не може зробити. Тому я обдумав різні пропозиції і підписав угоду з Доном. Він не хотів підписувати зі мною угоду на один бій, хотів тривалішого контракту. Дон каже: "Ти зараз пояси забереш і скажеш мені до побачення!"

Переговори у Львові тривали ніч.

— Узагалі вони продовжувалися місяць-півтора. А фінальна частина переговорів тривала цілу ніч — десь із одинадцятої вечора до 7.30. Дон Кінґ почав пропонувати свої варіанти. Я кажу: "Дон, от те, що я імейлом скинув, ти це підтвердив". — "Так, підтвердив. Але це ж брутто". Я кажу: "Ні, це нетто". І ми про нетто з брутто говорили години три, — сміється. — Урешті вирішили, що трохи я поступаюся, трохи Дон.

Правда, що Кінґу пропонували одягнути на прес-конференцію вишиванку, але він відмовився?

— Так. Але він на такі заходи одягає всі свої знаряддя, джинсовий піджак із діамантами, який мільйон коштує. Це його стиль, він не може по-іншому. А коли ми його проводжали, я був шокований. Приїжджаю в аеропорт, Дон виходить із джипа з сигарою у вишиванці, — сміється.

Як охарактеризуєте Адександера?

— Сильний боксер, нікому не програвав. Чемпіон за двома версіями. Молодий, амбіційний, швидкий. До всього ще шульга. Але помилки є в кожного. Усе залежить від того, в якій формі підійду до бою і наскільки йому дам працювати в рингу. Так, він сильний боксер, але це не означає, що в мене немає шансів. Він нічим не сильніший за мене. Якщо я справлюся з Александером, то маю шанс провести матч-реванш з Аміром Ханом. Тобто за два бої можна стати абсолютним чемпіоном світу. Що в Німеччині я не міг зробити за дев"ять років, у Штатах можу забрати всі пояси за два бої.

Зараз ви читаєте новину «Дон Кінґ відлітав зі Львова у вишиванці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути