вівторок, 25 січня 2011 00:45

Долгополов зіграє у чвертьфіналі чемпіонату Австралії

Автор: фото: REUTERS/Mick Tsikas
  До старту чемпіонату Австралії Олександр Долгополов посідав 46-те місце у світовому рейтингу
До старту чемпіонату Австралії Олександр Долгополов посідав 46-те місце у світовому рейтингу

Український тенісист 22-річний Олександр Долгополов вийшов у чвертьфінал відкритого чемпіонату Австралії. Турнір серії Великого Шолома проходить на кортах Мельбурна. Призовий фонд змагань становить $23 млн.

Учора в матчі 1/8 фіналу в п'яти партіях Долгополов переграв четверту ракетку світу Робіна Сьодерлінга зі Швеції — 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2.

Матч тривав 2 год. 36 хв. Українець виконав 11 подач навиліт і чисто виграв 50 розіграшів.

Олександр повторив досягнення Андрія Медведєва на цьому турнірі 16-річної давнини.

Так далеко українські спортсмени на головних тенісних турнірах не доходили з 1999 року. Тоді той же Медведєв грав у фіналі відкритого чемпіонату Франції, але поступився американцю Андре Аґассі.

У 1/16 фіналу Долгополов обіграв француза Жо-Вілфреда Цонгу, 13-ту ракетку світу.

Француз був фіналістом цього турніру 2008-го, а минулого року дійшов до півфіналу.

Для Олександра вихід у чвертьфінал турніру Великого Шолома є абсолютним рекордом. До того він добирався до третього раунду чемпіонату Франції. У змаганнях такого рівня українець бере участь тільки другий рік.

— Усе йде добре, але може бути ще краще. Моя мета — увійти до десятки найкращих тенісистів світу, тому треба обігрувати сильних гравців, — каже Долгополов.

У наступному матчі йому буде протистояти британець Енді Маррей, минулорічний фіналіст чемпіонату Австралії та п'ята ракетка світу. За чотири матчі Маррей не програвав більш як три гейми за сет. У другому колі переміг українця Іллю Марченка.

Уперше Долгополов грав із британцем у рамках Кубка Девіса. Тоді Маррей легко обіграв українця. Матч відбудеться у ніч на середу.

— Проти Маррея буде важко. Його нелегко пробити. Щоб перемогти, мені треба діяти надійно. Матч потребуватиме високого рівня фізичної підготовки, — говорить про свого суперника Олександр.

Незалежно від результату чвертьфіналу, Долгополов стане першою ракеткою України та буде на найвищому місці в рейтингу у своїй кар'єрі. Тепер він 46-й.

До 2008 року Олександра тренував його батько, колишній наставник Андрія Медведєва та професійний тенісист. Результатів не було, тому спортсмен почав працювати з Джеком Рідером. Маловідомий австралієць вивів українця в топ-50, поставив йому потужну подачу та сильний бекхенд. Після цього Долгополов став спроможним вигравати не тільки на улюбленому ґрунті, а й на швидших покриттях.

Стаховський далі першого кола не проходив

Колишня перша ракетка України Сергій Стаховський завершив боротьбу у третьому колі австралійського турніру. Він програв іспанцю Томмі Робредо. У своїй кар'єрі далі першого кола в Мельбурні Стаховський не проходив.

Українка Леся Цуренко, яка пройшла кваліфікацію, програла у другому колі. Катерина Бондаренко в першому ж матчі поступилася Шуай Пен із Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Долгополов зіграє у чвертьфіналі чемпіонату Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути