Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2013 07:00

Долгополов повертається до збірної України

Автор: фото: REUTERS
  Олександр Долгополов нині посідає 23-тє місце у світовому рейтингу
Олександр Долгополов нині посідає 23-тє місце у світовому рейтингу

24-річний Олександр Долгополов уперше за останні шість років дав згоду грати за українську збірну в матчі Кубка Девіса. Це стало можливим після виборів нового президента Федерації тенісу України.

Долгополов — найкращий вітчизняний тенісист, він тепер 23-й у світі. Не раз заявляв, що виступатиме за національну команду тільки у випадку відставки президента ФТУ Вадима Шульмана.

— За цих людей я не буду грати ні за яких умов, — зазначив у відкритому листі на адресу Федерації у березні 2012-го.

Напередодні виборів нового керівника ФТУ Олександр погодився виступати за збірну. 26 січня керівний склад вітчизняного тенісу очолив "регіонал" Сергій Мошак. Досі законність його обрання оскаржують через відсутність кворуму. За Мошака проголосували 21 з 55 делегатів. В організації нелегітимних виборів звинуватили Сергія Лашкула, віце-президента ФТУ. Через два дні він подав у відставку, а Долгополов прибув у тренувальний табір збірної, виконавши свою обіцянку.

Тепер за Україну в одиночному розряді він зіграє із Сергієм  Стаховським. У резерві також будуть Ілля Марченко та Іван Сергеєв.

1-3 лютого українці стартують у першій групі Євро-Африканської зони Кубка Девіса матчем зі словацькими тенісистами. Зустріч відбудеться в тенісному центрі "Прем'єр" у Кременчуці. Переможець зіграє зі збірною Швеції за вихід до найпрестижнішої Світової групи.

Востаннє українці виступали у плей-оф світової групи 2009-го. Вирішальний поєдинок програли бельгійцям. Відтоді збірна не могла досягти таких результатів через відсутність у складі елітного гравця.

Сергій Стаховський, для якого 2009-2010 роки стали найкращими у кар'єрі, був першим номером команди. Але складу бракувало ще одного тенісиста, який міг би протистояти топ-гравцям. Стаховський теж поступово здавав позиції.

2010-го почався злет Долгополова. Він 18-річним дебютував у збірній матчем проти теперішньої третьої ракетки світу Енді Маррея. Після поразки Олександра звинувачували у поганій віддачі. Тенісист відтоді за нацкоманду грати не хотів.

Сьогодні Долгополов перебуває не в найкращій формі та поганому моральному настрої після поразки в першому колі Відкритого чемпіонату Австралії. Але за словаків не виступатиме їхній лідер Мартін Клізан. Основна надія суперників — 49-та ракетка світу Лукаш Лацко. Стаховський два роки тому програв йому єдину очну зустріч.

Зараз ви читаєте новину «Долгополов повертається до збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути