середа, 06 жовтня 2010 05:01

"Дніпро" позмагається за перше місце

"Дніпро" підписав чотирирічний контракт із Хуанде Рамосом. На мою думку, це правильний вибір. Рамос прекрасно зарекомендував себе у "Севільї". Його команда була впізнавана - грала в атакувальний футбол, активно використовувала фланги. Відчувалося, гравці могли вийти на поєдинок не в оптимальній спортивній формі, але необхідний мінімум давали завжди. Тому команда практично не провалювалася, тримала певний рівень.

Не згоден, що Рамос не вміє працювати із "зірками". Його "Севілья" мала Дані Алвеша, Луїса Фабіано, Фредді Кануте, Хесуса Наваса. Гравців світової величини, до яких тренер зумів знайти підхід. Зрозуміло, що суперничати з "Барселоною" та "Реалом" було важко - для цього треба мати довшу лаву запасних. Тим більше, граючи на кілька фронтів.

Рамос має в Іспанії чудове реноме. Мене не дивує, що він зараз не працює в Іспанії. Після "Реала", по-перше, тобі навряд чи буде цікаво працювати з "Леванте". По-друге, сумнівно, щоб іспанські середняки й аутсайдери змогли оплачувати роботу елітного тренера.

Не берусь оцінювати, що в Хуанде не вийшло у "Тоттенхемі". За ЦСКА можу сказати. Рамос потрапив до армійського клубу в перехідний період. Після Валерія Газзаєва важко було досягнути вершин у армійському клубі. Цього не вдається ні построманцевському "Спартаку", ні київському "Динамо" від часів Валерія Лобановського. Я не вважаю вихід ЦСКА Леоніда Слуцького до чвертьфіналу великим тренерським досягненням. Просто "Манчестер Юнайтед" допоміг вийти з групи, а голкіпер "Севільї" Палоп припустився помилки у протистоянні 1/8 фіналу. А тепер у Слуцького є Вагнер Лав - форвард, який уміє все. У Рамоса бразильця не було, тому це позначалося на результатах.

Якщо Ігор Коломойський узимку задовольнить потреби тренера на селекційному ринку, "Дніпро" зможе позмагатися за перше місце у чемпіонаті України. Можливо, не цього сезону, хоча я б і тепер не скидав дніпропетровців із рахунків. Треба дивитись, як вони зіграють із "Шахтарем".

Своєю міжнародною репутацією Рамос, як на мене, не ризикує. З часом обставини можуть скластися так, що якомусь клубові поза межами Іспанії знадобиться топ-тренер. Хуанде - з таких.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" позмагається за перше місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути