пʼятниця, 28 жовтня 2016 06:05

"Динамо" зробить ставку на Кубок України

 

— У Ярмоленка травма. Можливо, він вибув надовго, — каже головний тренер київського "Динамо" Сергій ­Ребров, 42 роки, після матчу 1/8 фіналу Кубка України з футболу. У ньому команда перемогла луганську "Зорю" — 5:2. ­Рахунок оманливий, бо загалом гра була рівна. Основний час закінчився внічию — 2:2. Арбітр призначив додаткові 30 хв. Тоді кияни забили ще три голи. Двічі — з пенальті.

У матчі проти "Зорі" ­Ребров випустив на поле сімох нових футболістів. Це якщо порівнювати з провальним недільним поєдинком проти "Олександрії" в чемпіонаті України — 1:1. Особливу увагу привернули троє: правий захисник 19-річний Олександр Тимчик, центральний оборонець Зураб Очігава та Павло Оріховський — футболіст середини поля. Останні двоє відіграли загалом непримітно. Хоча Оріховський узяв участь у комбінації, яка забезпечила другий гол у ворота "Зорі". А ось Тимчик невдало провів перший тайм. Порушив правила проти суперника, через що у ворота "Динамо" призначили пенальті. Зате після перерви правий захисник активніше долучався до атак. Не завжди якісно подавав із флангу. Зате був надійний в обороні, скував активність лівого захисника "Зорі" Едуарда Соболя, футболіста національної збірної.

Сама гра "Динамо" вкотре не була цільна. Ініціатива поперемінно належала обом командам. Вирішальними стали дві гострі передачі Віталія Буяльського в додатковий час.

Після матчу в Олександрії Сергій Ребров заявив, що в команді треба змінювати гравців або тренера.

Водночас наставник чемпіона України каже, що претензії щодо самовіддачі має тільки на тренуваннях. В іграх, мовляв, футболісти викладаються повністю. Очевидно, що слова тренера про якість роботи на тренуваннях завуальовані. Таким чином він натякає на здебільшого низький рівень "динамівців". Бо важко повірити, що такі слабкі як для "Динамо" футболісти на кшталт Морозюка, Федорчука, Громова та Гладкого клеять дурня у підготовчій роботі.

Сам Ребров, з одного боку, може бути спокійний за своє місце до літа 2017 року. Тоді в нього закінчується кон­тракт. Тренер двома чемпіонствами та виходом до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 2015/16 заслужив право на невдалий сезон. З другого боку, він — фахівець ще не сформований. А головне — не зрозуміло, чи здатний розкривати молодих футболістів. На них клуб змушений робити ставку через фінансові проблеми.

До них нині додалися й кадрові. Травмовані Гармаш, Даніло Сілва, Ярмоленко. Мають ушкодження Хачеріді, Циганков і Тимчик. Кадрова обмеженість в умовах щільного ігрового графіка, очевидно, зробить пріоритетним для "Динамо" Кубок України. Саме цей трофей найреальніше здобути в нинішньому сезоні.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" зробить ставку на Кубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути