середа, 25 листопада 2009 18:10

"Динамо" зіграло внічию у Казані

Автор: фото: PHL
  Олександр Шовковський (№1) став найкращим гравцем ”Динамо” у казанському матчі проти ”Рубіна” за версією УЄФА
Олександр Шовковський (№1) став найкращим гравцем ”Динамо” у казанському матчі проти ”Рубіна” за версією УЄФА

Щоб точно вийти до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, київському "Динамо" треба 9 грудня перемогти вдома "Барселону" з різницею у три м"ячі. Якщо італійській "Інтер" та російський "Рубін" зіграють між собою у Мілані того ж дня внічию, то чемпіона України влаштує будь-яка перемога.

У вівторок, 24 листопада, "Динамо" зіграло виїзну нічию — 0:0 у Казані, а "Барселона" вдома перемогла "Інтер" — 2:0. "Барса" перед заключним туром лідирує — вісім очок, у "Рубіна" та "Інтера" — по шість, "Динамо" має п"ять.

Старовинна Казань багато в чому нагадує Київ.

Там майже ніхто не говорить рідною татарською мовою, у нас — українською. У них і в нас чимало православних храмів. Казанці штучно підігнали історію міста до 1000-ліття, ми — до 1500-ліття.

Щодо спортивних видовищ, то в Казані все так, як у нас було в 1980-ті роки. Окрім футбольної команди, чемпіона країни, там є хокейний та баскетбольний клуби майже такого самого рівня. У нас колись теж були і хокейний "Сокіл", і баскетбольний "Будівельник". Не такі як тепер, а справжні, які збирали чи не на кожен матч повні трибуни Палацу спорту.

За кількістю спортивних споруд Казань нас випереджає. До Універсіади-2013 там зводять новий стадіон, реконструюють аеропорт, відкривають нові готелі. Приблизно як у нас до Євро-2012, тільки помітніше.

Подібними виявилися і футбольні команди двох міст у поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів.

Переможний галас місцевої преси напередодні гри ніхто не сприймав серйозно. Тому що тренер "Рубіна" Бердієв прогнозовано грав від оборони, розраховуючи лише на одного форварда Бухарова. Не ризикував і наставник  "Динамо" Газзаєв, який теж побудував гру команди із наголосом на захист. Мокрий сніг, який йшов упродовж гри, робив можливою будь-яку помилку, тож у діях обох команд проглядалося прагнення насамперед не помилитися.

Кияни, яким перемога була потрібнішою, так-сяк відстояли першу половину гри, дозволивши господарям створити один момент, який не використав Домінгес. У другому таймі динамівці, як і у грі з цим суперником у Києві, почали рухатися швидше і здобули ігрову перевагу. Відмінність полягала у тому, що першу і єдину поки що перемогу у цьогорічній Лізі чемпіонів команді Газзаєва принесла гостра гра флангами. Цього разу швидкість на фланзі була лише у Ярмоленка, який грав ліворуч. Але не було майстерності, аби використати свою перевагу. У Шевченка, який здебільшого діяв праворуч, майстерність є, але не було швидкості. Мілевського в центрі майже "з"їли" захисники "Рубіна", не давши капітанові "Динамо" долі секунди, аби влучно пробити по воротах. Тиску, який створили кияни, виявилося для перемоги замало. Зате остання хвилина знову ледь не стала фатальною. Уперше за увесь матч київські захисники пропустили на ударну позицію Бухарова. І добре, що це був Бухаров, а не хтось із форвардів "Барселони" чи "Інтера", які такої нагоди не втратили б.

Газзаєв не полетів з командою до Києва

Гра-відповідь "Динамо" із "Рубіном" показала, що три м"ячі, забиті динамівцями у Києві, були таки наслідком емоційного сплеску, долі везіння і розгубленості суперника. Із спокійним і впевненим "Рубіном" так перемогти не вийшло.

У "Динамо" залишаються теоретичні шанси на продовження боротьби у Лізі чемпіонів. Свій головний шанс кияни втратили у домашній грі з "Інтером", а останній — у Казані. Тепер навіть третє місце у групі та вихід до Ліги Європи є проблематичними.

Після матчу головний тренер "Динамо" Валерій Газзаєв не вилетів з командою до Києва. Тренер вирушив до Москви на вчорашній матч ЦСКА—"Вольфсбург". Керівники російського футбольного союзу хочуть запропонувати тренеру посаду наставника місцевої збірної.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" зіграло внічию у Казані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути