вівторок, 11 липня 2017 00:40

"Динамо" здатне відібрати чемпіонський титул у "Шахтаря"

Автор: ФОТО З САЙТА Укрінформ
  15 липня донець­кий ”Шахтар” та київське ”Динамо” розіграють суперкубок України. Матч відбудеться в Одесі. Розпочнеться о 21:00 за Києвом, трансляція на ТРК ”Україна”. Суперники в рамках одноматчевого турніру зустрінуться вдесяте. П’ять разів сильнішим було ”Динамо”. Чотири рази ”Шахтар” пере­магав київський клуб. 17 травня ”Шахтар” та ”Динамо” розіграли Кубок України. Донеччани перемогли — 1:0. У боротьбі за м’яч нападаючий ”Динамо” Артем Бесєдін
15 липня донець­кий ”Шахтар” та київське ”Динамо” розіграють суперкубок України. Матч відбудеться в Одесі. Розпочнеться о 21:00 за Києвом, трансляція на ТРК ”Україна”. Суперники в рамках одноматчевого турніру зустрінуться вдесяте. П’ять разів сильнішим було ”Динамо”. Чотири рази ”Шахтар” пере­магав київський клуб. 17 травня ”Шахтар” та ”Динамо” розіграли Кубок України. Донеччани перемогли — 1:0. У боротьбі за м’яч нападаючий ”Динамо” Артем Бесєдін

16 липня стартує чемпіонат України з футболу в прем'єр-лізі. Титул захищатиме донецький "Шахтар". Він вважається фаворитом турніру.

— Київське "Динамо" спроможне повернути собі перше місце, яке здобувало торік і позаторік, — каже футбольний тренер 56-річний Олег Федорчук. — Новий наставник киян Олександр Хацкевич зробив те, чого чекали. Прибрав зайві тактичні викрутаси та хитромудрі схеми. Повернув "Динамо" надійність і прагматичність. Подивився кілька контрольних матчів команди. Вона стала схожа на себе. Грає в стилі збірних північних країн — Швеції, Ісландії. Не женеться за іспанським контролем м'яча, а намагається максимально реалізувати козирі своїх виконавців. Іспанська модель, яку прищеплював Сергій Ребров, "Динамо" не підходила. Для тривалого тримання м'яча потрібні гравці певного класу. Навіть Німеччина не зразу стала грати в такий футбол. Спочатку в півзахисті німців з'явився Хесслер. За ним — Озіл. Потім підтяглися інші. А в киян немає футболістів такого рівня. У команді гарна атмосфера. Мені подобається, як тренери спілкуються з гравцями. Їхні вимоги прості: викладаєшся на тренуваннях — граєш в основі. Інакше сидиш на лаві.

Чи зможе луганська "Зоря" посісти перше або друге місце?

— Навряд. Команда змінює філософію комплектування. Перебудовується на ходу. Добір гравців не дозволить кинути виклик "Шахтарю" й "Динамо". Те, що прийшла молодь із "Дніпра" — безумовний плюс. Але цього мало. Думаю, луганці будуть боротися з "Олександрією" за третє місце в таблиці.

Наступний чемпіонат буде слабший чи сильніший за торішній?

— Однозначно слабший. Подивіться на склади команд. "Сталь" буде відвертим аутсайдером. "Зірка" з Кропивницького попрощалася з кількома провідними гравцями. Ніхто не прийшов. "Чорноморець", "Верес", "Олімпік" — те саме. У наступному році буде два осередки боротьби — "Шахтар" і "Динамо" змагатимуться за перше місце, ще два-три колективи боротимуться за виживання. Доля решти — бути тлом.

Ви давно критикуєте нинішній формат першості. Не змінили точку зору?

— А згадайте, які цілі оголошували організатори переходу на 12 команд: більше класних матчів, боротьба за перше місце до останнього туру, більше уболівальників. У результаті стадіони — порожні, змагання за чемпіонство закінчилося за чотири тури до фінішу. Класних поєдинків не було. Треба переходити на 16 команд і пропагувати футбол у регіонах. Так швидше вийдемо з кризи.

Чемпіонат України 2017/18 з футболу. Прем'єр-ліга

Учасники

1. "Шахтар", Донецьк

2. "Динамо", Київ

3. "Зоря", Луганськ

4. "Олімпік", Донецьк

5. "Олександрія", Кіровоградщина

6. "Чорноморець", Одеса

7. "Ворскла", Полтава

8. "Сталь", Кам'янське, Дніпропетровщина

9. "Зірка", Кропивницький

10. "Карпати", Львів

11. "Маріуполь", Донеччина

12. "Верес", Рівне

Схема турніру

Два етапи:

Перший — два кола, 22 матчі.

Термін пізніше: 16 липня — 3 березня.

Другий — терміни визначаться додатково.

12 команд діляться на дві "шістки" і грають у два кола. Кожна з команд проведе ще десять матчів.

Перша "шістка" розігрує призові місця і путівки до єврокубків. Чемпіон — до групового турніру Ліги чемпіонів, срібний призер — до передостаннього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. До передостаннього кваліфікаційного раунду Ліги Європи потрапляють команди, що посіли третє та четверте місця, а також переможець Кубка України. Якщо переможець Кубка України посів у чемпіонаті місце з першого по четверте, то в передостанній кваліфікаційний раунд Ліги Європи заявляється команда, що посіла п'яте місце в прем'єр-лізі.

Друга "шістка" визначає тих, хто у сезоні 2018/19 "вилітає" з прем'єр-ліги.

Команда, що за підсумками двоколового турніру на другому етапі посідає 12-те місце, одразу "вилітає" до першої ліги.

Команди, що за підсумками двоколового турніру на другому етапі посідають 10–11 місця, грають стикові матчі за право залишитися у прем'єр-лізі з командами, які посіли 2–3 місце у першій лізі.

Перший тур

16 липня, неділя

17:00 "Карпати" — "Зірка"

17:00 "Маріуполь" — "Верес"

19:30"Зоря" — "Сталь"

19:30 "Олександрія" — "Олімпік"

18 липня, вівторок

19:00 "Ворскла" — "Шахтар"

19:00 "Динамо" — "Чорноморець"

Примітка: командам не вдалося створити єдиного телевізійного пулу на наступний сезон і передати права на трансляції прем'єр-лізі. Тому клуби окремо домовлятимуться з телеканалами щодо показу домашніх матчів.

"2+2" має показувати домашні поєдинки "Динамо", "Зорі" та "Карпат"

Ігри всіх інших — телеканали "Футбол 1/2"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" здатне відібрати чемпіонський титул у "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути