Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2011 06:30

"Динамо" втратило два очки

Автор: фото: Володимир Котленко
  Нападник ”Динамо” Андрій Шевченко бореться за м’яч із захисником ”Металіста” сенегальцем Папа Гуйє. ”Динамівець” вийшов у старті й відіграв весь поєдинок. На 17-й хвилині матчу забив єдиний гол киян
Нападник ”Динамо” Андрій Шевченко бореться за м’яч із захисником ”Металіста” сенегальцем Папа Гуйє. ”Динамівець” вийшов у старті й відіграв весь поєдинок. На 17-й хвилині матчу забив єдиний гол киян

Минулої п'ятниці стартував 21-й чемпіонат України з футболу. У центральному матчі першого туру київське "Динамо" вдома зіграло внічию з харківським "Металістом" — 1:1. У дебюті зустрічі м'яч провів бразилець Клейтон Шав'єр. За киян забив Андрій Шевченко.

Поєдинок коментує заслужений тренер Олександр Іщенко, 56 років.

— Після матчу за Суперкубок із "Шахтарем" киянам трохи не вистачило часу, щоб повністю відновити кондиції. Не відчувалося свіжості, яка була у поєдинку з "гірниками". "Металіст" був у вигіднішому становищі — мав достатньо часу, щоб підготуватися до цього матчу.

Якщо згадати нереалізовані моменти, які були у Шевченка, потрапляння Єрьоменка у хрестовину на останній хвилині, то можна сказати, що "Динамо" втратило два очки. Але я назвав би результат поєдинку закономірним.

Він виправдав статус центрального у турі?

— Хотілося би побачити більш змістовну гру. Але сезон тільки починається.

Після матчу за Суперкубок хвалили сенегальця Папе Діакате. Як прокоментуєте його дії?

— Думаю, його гра задовольняє тренерський штаб киян. Він — оплот оборони. Взагалі на початку матчу у діях захисників "Динамо" була якась розгубленість чи незібраність. Але після пропущеного м'яча оборонці киян обійшлися без ляпів. Шовковського у грі ми практично не бачили.

Як швидкий пропущений м'яч вплинув на "динамівців"?

— Підопічні Сьоміна показали, що вміють тримати удар. Спочатку вирівняли гру, а наприкінці матчу заволоділи відчутною перевагою.

Щодо голу "Динамо", то це заслуга Гусєва та Шевченка. Андрій не виключився з моменту. На тій позиції міг опинитися захисник харків'ян і вибити м'яч із пустих воріт. Але там був Шевченко. Його активність і кілька голевих моментів свідчать про хороший функціональний стан.

Матч судив найкращий арбітр минулого сезону Віктор Швецов. Як оціните його роботу?

— Обійшлося без очевидних ляпів, хоча питання до арбітра є. Особливо це стосується кінцівки поєдинку.

Ідейє взяв номер Андре

На початку липня "Динамо" підписало п'ятирічний контракт із нігерійським нападником 22-річним Брауном Ідейє. За неофіційною інформацією, сума трансферу — 8 млн євро. Минулий сезон футболіст провів у французькому "Сошо".

У "Динамо" новачок виступатиме під 11-м номером. Раніше він належав бразильцеві Андре.

Ідейє став другим нігерійцем, який поповнив київський клуб у літнє міжсезоння. Раніше у "Динамо" перейшов півзахисник "Монако" Лукман Аруна. Земляки ділять один номер на базі.

— Я бачив пару матчів за участю Ідейє. Хороший, забивний форвард, спроможний підсилити команду, — каже колишній гравець київського "Динамо" і французького "Нансі" Олександр Заваров, 50 років.

 

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" втратило два очки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути