понеділок, 13 липня 2009 18:30

"Динамо" вчетверте завоювало Суперкубок України

Автор: фото: УНІАН
  На матч проти полтавської ”Ворскли” тренер київського ”Динамо” Валерій Газзаєв призначив капітаном Артема Мілевського
На матч проти полтавської ”Ворскли” тренер київського ”Динамо” Валерій Газзаєв призначив капітаном Артема Мілевського

У суботу чемпіони країни столичне "Динамо" перемогли володаря Кубка — полтавську "Ворсклу". Основний час поєдинку закінчився внічию — 0:0. Додаткового часу регламент розіграшу не передбачає. У серії пенальті двічі помилилися легіонери "Ворскли": удар півзахисника Філіпа Деспотовскі парирував голкіпер Олександр Шовковський, а захисник Армен Даллку пробив у поперечину.

Матчем за Суперкубок офіційно відкрили новий сезон у вітчизняному футболі. Цей розіграш став шостим в історії трофею. Раніше матчі проходили в Одесі. 2008-го гру провели в Полтаві. Призовий фонд Суперкубка України залишився незмінним — $75 тис. Із них $50 тис. — переможцеві.

Квитки на матч коштували від 50 до 200 грн. У день гри їх можна було купити в касах стадіону "Ювілейний". Прихильників "Ворскли" на стадіоні більше. Вони займають три сектори за північними воротами. Пізніше команди там пробиватимуть пенальті. Динамівці отаборилися в одному секторі навпроти воріт.

— За нас більше вболівали, бо Полтава і Суми поряд. Нашим уболівальникам ближче було добиратися, ніж киянам, — скаже після матчу півзахисник ворсклян Денис Кулаков, 23 роки.

Сумчани підтримували "Динамо" — за киян грає їхній земляк 26-річний Олег Гусєв.

— Коли дізнався, що матч пройде в Сумах, зрадів, — каже Олег. — Сім років тому я поїхав з міста і ще не доводилось тут грати, тим більше на новому стадіоні. Атмосфера гарна, але думав, що глядачів буде більше.

У віп-ложі президент прем"єр-ліги Віталій Данилов спілкується з генеральним директором об"єднання Максимом Бондаревим. Брати Суркіси з трибуни дивляться на розминку команд. Президент "Динамо" Ігор Суркіс палить цигарку. Федерація футболу не визнає Данилова президентом ліги — минулої п"ятниці дала місяць на перереєстрацію об"єднання і проведення нових виборів.

Подивитися на потенційних збірників приїхав головний тренер національної команди України Олексій Михайличенко.

— "Ворскла" виглядала свіжішою, мала перевагу, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 58 років. — Динамівці спеціально не готувалися до гри, вони націлені на чемпіонат. Для полтавців, навпаки, пріоритетом був кубковий матч. Команда Павлова зіграла злагоджено. Гравці там досвідчені і давно виступають разом.

У киян через травми центральних оборонців у парі з бразильцем Бетао вийшов молодий Євген Хачеріді. А номінальний нападник Андрій Ярмоленко зіграв лівого півзахисника.

— У "Динамо" здивувала позиція Ярмоленка. Видно, що Газзаєв намагається прищепити команді "спартаківський" стиль.

У першому таймі в стійку воріт влучив Мілевський. Двічі мав забивати Нінкович. В одному з епізодів стійка врятувала "Динамо" від удару Даллку.

Газзаєв і Павлов всю гру активно підказували своїм футболістам на краю поля. Артем Мілевський вперше вивів команду на поле у ролі капітана. На цю посаду його призначив Газзаєв. За Сьоміна капітана обирали голосуванням.

— Не сприймаю Мілевського за капітана, коли на полі є Шовковський. Взагалі нікого з гравців не уявляю в цій ролі, коли ворота захищає Олександр, — говорить Морозов.

— Артем — один із лідерів "Динамо", за кілька останніх років він виріс як гравець. А з питаннями про капітанську пов"язку звертайтеся до тренера. Давайте закриємо цю тему, — каже після матчу Олександр Шовковський, 34 роки.

На 20 хв. травми зазнав півзахисник Олександр Алієв. Його замінив екс-полтавець Сергій Кравченко, 25 років.

— Дуже хотілося вийти на поле. Не тільки тому, що проти колишньої команди. Я ніколи не грав у матчі за Суперкубок, — каже Сергій. У правій руці тримає банан з апельсином. — Після матчу трохи зголоднів. Можливо, з хлопцями після приїзду в Київ кудись підемо, відсвяткуємо перемогу.

Після гри Павлов вітає Газзаєва з перемогою. На прес-конференцію наставник "Ворскли" приходить з медаллю на шиї.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вчетверте завоювало Суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути