четвер, 16 грудня 2021 06:25

"Динамо" та "Шахтар" грають у лайні

Українські футбольні команди не зіграють навесні в єврокубках. Таке сталося вперше за 10 років. Тоді "Шахтар" поступився в таблиці кіпрському АПОЕЛу, нині — молдовському "Шерифу". В таблиці коефіцієнтів ми впали настільки, що втратили гарантоване місце в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Все логічно. Бо наш чемпіонат — лайно. В ньому гранди мають свої фармклуби. "Шахтар" заздалегідь записав у турнір шість очок через участь "Маріуполя", "Динамо" — "Чорноморця". Обоє крутять календарем змагань як хочуть. Формально домашні матчі проводять на виїзді й навпаки. Пояснюють це інтересами на євроарені, де "захищають честь України". Настільки, що перший гол у Лізі чемпіонів два наші топклуби спромоглися забити тільки в четвертому турі.

Шкода, що українські вболівальники змушені дивитися на страждання киян і донеччан у Європі. Телекоментатор Дмитро Джулай, палкий прихильник "Динамо", полетів до Барселони на матч улюбленої команди. Після нього визнав: футбол — найгірше, що було в поїздці.

Матчі останнього туру перетворилися на формальність. Інтрига, а відповідно й інтерес до них — давно зникли. Надію підтримує національна команда, яка навесні гратиме за вихід до фінальної час­тини Кубка світу. Її шанси на успіх невеликі. Бо кістяк формують люди, що грають у лайні за присутності кількох тисяч глядачів.

Хіба що відроджений "Металіст" із його 26-тисячною відвідуваністю домашніх поєдинків наступного сезону зможе розворушити це гниле болото. Але всі проб­леми "елітної" української ліги повернення клубу Ярославського все одно не вирішить.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" та "Шахтар" грають у лайні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути