середа, 08 квітня 2009 15:58

"Динамо" та ПСЖ утратили основних оборонців

Автор: фото: reuters/Vincent Kessler
  Нинішній тренер ПСЖ Поль Ле Гуен наприкінці 2005 року міг очолити київське ”Динамо”
Нинішній тренер ПСЖ Поль Ле Гуен наприкінці 2005 року міг очолити київське ”Динамо”

Уранці 8 квітня делегація київського "Динамо" вилетіла до Парижа. Сьогодні на лідера чемпіонату України очікує перший чвертьфінальний матч Кубка УЄФА проти "Парі-Сен-Жермен". Поєдинок на 50-тисячному стадіоні "Парк де Пренс" розпочнеться о 21.45 за київським часом. Пряму трансляцію вестимуть два українські телеканали: "Інтер" — в ефірному мовленні та "Спорт-1" — у супутниковому. Головний арбітр матчу — Пітер Вінк із Нідерландів. Якщо він покаже попередження форварду ПСЖ Луїндула або динамівцю Алієву, ті пропустять повторну зустріч у Києві.

Під загрозою дискваліфікації й захисник киян Тарас Михалик. Але в Парижі не зіграє через травму коліна. Остаточний діагноз лікарі встановлять наприкінці цього тижня, але найімовірніше — Михалику доведеться робити операцію на меніску. Вона автоматично означатиме, що футболіст пропустить завершальні поєдинки сезону.

Два тижні тому на тренуванні національної команди ушкодив м"яз стегна форвард Артем Кравець. На виїзний матч із ПСЖ він не заявлений, можливо, нападаючий устигне відновитися до повторної зустрічі 16 квітня.

Головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін не приховує: Михалика в Парижі замінить хорватський захисник Горан Сабліч. Пару йому, швидше за все, складе Юссуф.

— Михалик краще читає гру, ніж Сабліч, сильніший позиційно, — каже "ГПУ" колишній тренер збірної України Анатолій Коньков, 59 років. — Хорват більше діє по гравцю, тому йому було важко перебудуватися на зонний принцип оборони. Проте в умінні вести повітряну боротьбу Сабліч переважає.

На флангах захисту в "Динамо" діятимуть Бетао праворуч та Каддурі ліворуч.

У середній лінії трьох футболістів стартового складу передбачити нескладно: опорники Вукоєвич і Корреа, який тяжітиме до правого флангу, та розігруючий Алієв. На вакансію претендуватимуть серб Нінкович та фін Єременко. Незважаючи на цінність виїзних голів, у Сьоміна немає підстав для того, щоб ризикувати зі стартовим свистком. Тому логічніша поява в основному складі більш націленого на оборону Єременка, ніж атакувального Нінковича. Утім, на поле одночасно можуть вийти обидва, але це означатиме, що "Динамо" гратиме з одним форвардом — Мілевським. Це малоймовірно, враховуючи стиль гри Артема, який любить атакувати другим темпом. Тому в парі з Мілевським, через травму Кравця і неготовність ґільєрме, діятиме Бангура. Він кілька років грав у чемпіонаті Франції і має мотивацію на матч із місцевим клубом.

Оаро — другий бомбардир чемпіонату Франції. Ним цікавиться "Мілан"

ПСЖ минулого сезону ледве не покинув вищу лігу чемпіонату Франції, а нинішнього претендує навіть на перше місце, відстаючи від лідера — "Ліона" — на 4 очки. Хоча домашня поразка від "Марселя" (1:3) і виїзна в Тулузі (1:4) відкинула столичний клуб на 5-те місце.

Тренує ПСЖ Поль Ле Гуен. Наприкінці 2005-го він міг очолити київське "Динамо", проте залишився удома через бажання дружини. Ле Гуен грав проти "Динамо" в груповому турнірі Ліги чемпіонів 1994/1995. Парижани тоді перемогли й у Києві (2:1), і на "Парк де Пренс" (1:0).

Лідер нападу ПСЖ — форвард таранного типу Гійом Оаро. Із 16 голами він посідає друге місце серед бомбардирів французького чемпіонату, чим привернув до себе увагу селекціонерів італійського "Мілана". У півзахисті вирізняються 36-річний Клод Макелеле, опорник із досвідом виступів за "Реал" та "Челсі", та фланговий Людовік Жюлі — переможець Ліги чемпіонів 2005/1006 у складі "Барселони". Воротар — не блискучий, але міцний Мішель Ландро, якого залучали до збірної Франції. Захисна лінія ПСЖ втратила ключового гравця Сільвена Армана — він травмований.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" та ПСЖ утратили основних оборонців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути