пʼятниця, 02 лютого 2018 05:45

"Динамо" підписало захисника, який має проблеми з алкоголем

Київське "Динамо" купило 28-річного центрального захисника збірної Перу Карлоса Самбрано. Він підписав із клубом 4-річний кон­тракт. У складі біло-синіх виступатиме під другим номером.

У першій частині нинішнього сезону Самбрано грав за грецький ПАОК. Хоча права на футболіста належали російському "Рубіну". Орендний договір із перуанцем розірвали в грудні торік, і до "Динамо" захисник пере­йшов уже на правах вільного агента. Всього за ПАОК зіграв шість матчів за чотири місяці. Повернення гравця до "Рубіна" вимагав наставник грецької команди Разван Луческу. Причина — постійні конфлікти в роздягальні й систематичні нічні загули. Також у Греції Карлос у стані алкогольного сп'яніння став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди.

— Цей трансфер не може не викликати запитань. Гравець перебуває незрозуміло в якій формі, яких кондиціях, — коментує оглядач журналу "Футбол" Сергій Бабарика, 38 років. — Людина дуже конфліктна, багато проблем було в ПАОКу, інших клубах, з національної збірної виганяли за алкоголь і порушення режиму.

Можливо, розраховують, що Самбрано стане другим Відою (захисник збірної Хорватії, на початку року перейшов із "Динамо" до турецького "Бешикташа". — ГПУ). Розглядають для перуанця "Динамо" як останній шанс "стати на нормальні рейки".

Багато залежатиме від того, як одразу піде в новачка гра. Але, найімовірніше, перуанця взяли не заради найближчої перспективи. Адже до старту другої частини сезону залишаються два тижні. Навіть за найсприятливішого сценарію повернути необхідні для поточних завдань клубу кондиції — малореально. А в "Динамо", схоже, пішла політика реабілітації колись перспективних гравців, кар'єра яких у певний момент пішла на спад. Угорця Кадара агент досі мало не в "Арсенал" сватає, але реальна картина зовсім інша.

Ще один момент — обстановка. Греція — країна, де легіонери завжди мали спокусу розслабитися. Та й самі греки за менталітетом такі, що не відмовляють собі в задоволенні погуляти. Зміна атмосфери, Київ мають повернути Самбрано в потрібне русло. Мовного бар'єру тут не бачу. Він професіонал, у "Рубіні" грав не один рік. Водночас — що менше матиме зараз у "Динамо" друзів, то більше шансів, що увага перуанця буде спрямована саме на футбол, на роботу. Хороша мотивація — збірна Перу грає на Кубку світу-2018. Відповідно, "Динамо" для Самбрано — шанс відновитися з метою потрапити щонайменше до заявки національної команди, підвищити свою вартість. Не виключено, що цей момент — найголовніший, який враховував і сам гравець, і "Динамо", — підсумовує Сергій Бабарика.

За збірну Перу Самбрано зіграв 35 матчів, відзначився чотирма забитими голами. В її складі він дістався до 1/2 фіналу Кубка Америки-2015.

Окрім "Рубіна", Самбрано виступав за німецькі "Айнтрахт", "Санкт-Паулі" і "Шальке".

Впродовж кар'єри мав три серйозні травми. Дві з них — важкі, через них не грав майже рік.

Раніше "Динамо" купило словенського флангового нападаючого Бенджаміна Вербича.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" підписало захисника, який має проблеми з алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути