Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2018 00:50

"Динамо" отримало легшого суперника, ніж "Шахтар"

У 1/16 фіналу Ліги Європи з футболу київське "Динамо" зіграє з грецьким "Олімпіакосом", а донецький "Шахтар" — з німецьким "Айнтрахтом" із Франкфурта. Перші матчі — 14 лютого. "Динамо" його проведе на виїзді, "Шахтар" — в Україні. Повторні поєдинки відбудуться 21 лютого в Києві та Франкфурті.

— "Олімпіакос" — зручний суперник для "Динамо", — каже телекоментатор Роберто Моралес, 42 роки. — Головний грецький гранд є таким нині лише історично. До минулого сезону вони взяли сім чемпіонських титулів поспіль. У нинішньому — йдуть другими, але відстають від лідера, ПАОКа, на вісім очок. Криза не тільки в команди, а й у клубному керівництві. Там досить посередній склад.

Тренер Педру Мартінш намагається збудувати міцну, надійну гру. Активно працює через фланги. "Олімпіакос" не має якісних форвардів. Якщо влітку команда не зробила дорогих хоча б за грецькими мірками придбань, то важко на це розраховувати взимку.

Проти суперника "Динамо" і календар: 10 лютого виїзна гра з ПАОКом, 14-го з "Динамо", 17-го вдома проти чинного чемпіона АЕКу. Потім три дні перепочинку й матч у Києві.

"Айнтрахт" переживає хороший період.

Показує інтенсивний, силовий футбол, багато навісів, постійна гострота біля воріт суперників після "стандартів". У свій правильний футбол грає Джонатан де Гузман, в атаці є віце-чемпіон світу Анте Ребіч. Сербський нападаючий 20-річний Лука Йович у чемпіонаті Німеччини забив 10 м'ячів, у Лізі Європи — п'ять. Але для мене головна зірка ­команди — француз Себастьєн Алле, 24 роки. Цей форвард вражає. Він виконує багато найрізноманітніших дій. І все якісно, часом домінує на полі. Футболіст готовий до топ-продажу.

Тож "Айнтрахт" — це велика сила, їхній тренер Адольф Ґюттер із "Янг Бойз" уже обігрував "Шахтар" торік у серпні. Але все ж команда типова для нинішніх німців. Більшість представників тамтешнього чемпіонату вразливі до контрольованої аритмії, до сильних індивідуально суперників — таких, як Марлос і Тайсон. Форма двох лідерів атаки "Шахтаря", швидше за все, вирішить долю протистояння.

6 матчів групового турніру Ліги Європи 2018/19 виграв "Айнтрахт" у суперництві з італійським "Лаціо", французьким "Марселем" і кіпрським "Аполлоном" та вийшов до 1/16 фіналу з першого місця.

"Олімпіакос" став другим. Поступився іспанському "Бетису", проте випередив італійський "Мілан", обігравши його у вирішальному матчі вдома — 3:1.

Футбол. Ліга чемпіонів 2018/19. 1/8 фіналу. Перші матчі

12 лютого, вівторок

"Манчестер Юнайтед", Англія — "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція

"Рома", Рим, Італія — "Порту", Португалія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 6 березня, середа

13 лютого, середа

"Тоттенхем", Лондон, Англія — "Боруссія", Дортмунд, Німеччина

"Аякс", Амстердам, Нідерланди — "Реал", Мадрид, Іспанія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 5 березня, вівторок

19 лютого, вівторок

"Ліверпуль", Англія — "Баварія", Мюнхен, Німеччина

"Ліон", Франція — "Барселона", Іспанія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 13 березня, середа

20 лютого, середа

"Атлетико", Мадрид, Іспанія — "Ювентус", Турин, Італія

"Шальке", Гельзенкірхен, Німеччина — "Манчестер Сіті", Англія

Повторні матчі ці пари команд проведуть 12 березня, вівторок

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" отримало легшого суперника, ніж "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути