вівторок, 12 січня 2010 18:56

"Динамо" обійшлося без новачків

Сьогодні київські динамівці розпочинають підготовку до весінньої частини сезону. Команда пройде медичний огляд і у п"ятницю вранці вирушить на навчально-тренувальний збір до Ізраїлю. Головний тренер Валерій Газзаєв прилетить до Києва з Москви у четвер увечері.

На відміну від попередніх років, чемпіон України не став купувати гравців у зимовий трансферний період. Новачків у "Динамо" немає.

З одного боку, це зрозуміло: команда навесні гратиме тільки в одному турнірі — чемпіонаті України й не потребує серйозної ротації гравців задля їхнього перепочинку. Тим більше, Газзаєв не любить змінювати склад навіть у щільному змагальному графіку і хоче перевірити молодих. На перший збір їдуть Петров, Гармаш та Коркішко, чемпіони Європи серед 19-річних, а також 17-річний Владислав Калитвинцев із "Динамо-2". З іншого боку, команда потребує підсилення напередодні єврокубкового сезону 2010/11. Якщо потенційні новобранці прийдуть тільки влітку, матимуть замало часу, щоб зігратися з новими партнерами.

Навесні поліпшити свою репутацію Газзаєв не зможе

Обмеженість турнірних фронтів зобов"язує команду Валерія Газзаєва вигравати чемпіонат України і напряму потрапляти до групового турніру наступної Ліги чемпіонів. Також за "Динамо" грають потенційні п"ять очок переваги над найближчим переслідувачем — "Шахтарем". Але завчасно перше місце киянам не віддасть ніхто. По-перше, у другому колі команди зустрінуться в Донецьку, де "Шахтар" перемагав основного суперника протягом двох останніх років. По-друге, гірники минулого сезону значно успішніше виступили у другій його частині — євронавантаження їм не перешкодили. По-третє, донецький клуб свідомо поглибив склад, узявши двох бразильських атакувальних півзахисників — Дугласа Косту та Алекса Тейшейру.

Однозначно оцінювати осінній період роботи Газзаєва в "Динамо" важко — з командою він працює мало часу. Навесні поліпшити свою репутацію з точки зору результату фахівець навряд чи зможе: виграш чемпіонату України сприймуть як належне. Інша річ — цікаві тактичні ходи, поява нових імен в основному складі. Це те, що Газзаєву вдалося восени. Але якщо "Динамо" чемпіонату не виграє, незадоволення роботою Валерія Георгійовича, відчутне після невдач наприкінці осені, зросте.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" обійшлося без новачків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути