вівторок, 27 жовтня 2009 18:44

"Динамо" не готується до післяматчевих пенальті

Сьогодні, 28 жовтня, відбудуться чвертьфінальні матчі Кубка України. Найбільше уваги привертає поєдинок у Донецьку. "Шахтар" прийматиме київське "Динамо". Пряма трансляція гри на ТРК "Україна" з 19.25.

Обслуговуватиме матч сімферопольський арбітр Володимир Сіренко, 47 років.

— Мене не цікавить, хто нас судитиме, — каже головний тренер "Динамо" Валерій Газзаєв, 55 років, на понеділковій зустрічі із журналістами. — І прізвища арбітра я не знаю.

Проти донеччан не гратиме травмований голкіпер Олександр Шовковський. Невідомо, чи зможе вийти півзахисник Мілош Нінкович, який дістав удар по нозі в суботньому матчі проти "Дніпра". Не зовсім одужав після застуди Артем Мілевський. Але форвард запевняє, що в будь-якому стані вийде на поле стадіону "Донбас Арена".

— Чудова споруда, — визнає Газзаєв. — Але те, що "Шахтар" постійно забиває на ній чотири голи, мене не хвилює. Не виокремлюватиму жодного гравця суперників. Не тому, що там немає майстрів — просто гірники сильні колективно.

Якщо основний та додатковий час матчу закінчаться за нічиєї, пробиватимуть післяматчеві пенальті.

— Ми ніколи до серії пенальті не готувалися й не робитимемо цього і перед чвертьфіналом, — каже головний тренер киян.

У чемпіонаті України "Шахтар" відстає від лідера "Динамо" на шість очок.

Чемпіон збільшив свій відрив від гірників після того, як донеччани в неділю зіграли внічию — 1:1 в Ужгороді проти "Закарпаття". Наставник гірників Мірча Луческу випустив на поле чимало футболістів, які рідко грають в основі під час найважливіших матчів, — голкіпера Худжамова, захисників Чижова, Іщенка та Шевчука, півзахисника Дуляя, форварда Гладкого. Після матчу Луческу заявив, що дехто з тих, які грали в Ужгороді, не відповідають рівню "Шахтаря".

— Хто відповідає, хто ні — це вирішувати румунському тренерові, — говорить "ГПУ" колишній форвард команди Віктор Грачов, 53 роки. — У будь-якому випадку "Шахтар" сьогодні буде іншим, ніж в Ужгороді. Вийдуть у стартовому складі Фернандіньйо, Срна, Ілсіньйо. Це не гарантує перемоги, звичайно, хоча на "Донбас Арені" гірники виглядають дуже сильно.


Чвертьфінали Кубка України складаються з одного матчу.

Сьогодні ще відбудуться поєдинки "Таврія" — "Оболонь", "Дніпро" — "Металург" (Донецьк) та "Волинь" — "Металург" (Запоріжжя). Вони пройдуть у Сімферополі, Дніпропетровську та Луцьку.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не готується до післяматчевих пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути