середа, 17 жовтня 2018 00:40

"Динамо" не готове до боротьби за перше місце

 

Закінчилося перше коло чемпіонату України з футболу. Які висновки можна зробити після цієї частини турніру?

"Динамо" не готове до боротьби за чемпіонство.

Безтрофейний минулий сезон пояснили перебудовою. Улітку президент Ігор Суркіс витратив 20 млн євро на посилення. Однак результату поки немає. Втрата очок у матчах із "Чорноморцем" та "Карпатами" неприпустима для ­команди, яка прагне посісти перше місце.

Є дисбаланс складу. Не вдалося вирішити питання забивного нападаючого. Артем Бесєдін не справляється з цією роллю.

Тренер Олександр Хацкевич випускає одних і тих же футболістів. Грати двічі на тиждень у них просто немає сил. Звідси травми ключових гравців — Бесєдіна та Вербича, а також погана ігрова форма резервістів, які не мають практики.

Команди майже визначилися з розподілом на дві "шістки".

"Динамо" і "Шахтар" точно потрапляють у першу "шістку", яка розіграє медалі та місце в єврокубках на другому етапі. "Зоря" й "Ворскла" мають досвід, стабільність та клас. Це гарантує їм місце в чільній групі. "Олександрія" в першому колі зробила значний очковий запас. Вакантним залишається тільки одне місце. Тут безперечний фаворит — "Маріуполь".

У цьому сезоні буде серйозна боротьба за "бронзу".

У минулому "Ворскла" обійшла "Зорю" й посіла третє місце. Нині до цих команд приєдналася "Олександрія".

Тренер Володимир Шаран робить ставку на досвідчених гравців. Склад команди зіграний. Проблем із фінансуванням немає.

Жуніор Мораес став найкращим нападником "Шахтаря".

Минулого сезону 31-річний бразильський нападаючий був не дуже результативним у ­чемпіонаті у складі "Динамо". Багато пропускав через травму. Здавалося, футболіст зіграв найкращі матчі, що його кар'єра занепадає.

Улітку Мораес вирішив змінити "Динамо" на "Шахтар". У складі чемпіона мав замінити Факундо Феррейру та стати дублером Ларрі Кайоде, який зазнав травми. А вийшло так, що Мораес став найкращим нападником "Шахтаря". Причина — в якіснішому складі півзахисту "гірників".

Можливо, футболіста залучать до лав національної команди ­України.

Улітку клуби УПЛ підписали 20 гравців із Бразилії.

Такого не було навіть у кращі фінансові часи. "Шахтар" та "Зоря" давно звертають увагу на цей ринок. "Динамо" зробило на нього ставку після запрошення колишнього директора "Металіста" Євгена Красникова, який вів бразильців ще в Харкові.

Несподівано кількох новачків із країни п'ятиразових чемпіонів світу запросила "Ворскла". А "Львів" узагалі сформував із них основний склад.

Однак більшість бразильців зараз у процесі адаптації. Не мають стабільного місця в стартовому складі своїх команд. Виняток — форвард "Зорі" Рафаель та декілька гравців зі "Львова".

Португальська школа тренерів — одна з найкращих у Європі.

У найсильнішому чемпіонаті світу, англійському, працюють відразу три тренери з Португалії.

У чемпіонаті України було білоруське та російське протистояння тренерів. Матч "Карпати" — "Шахтар" запам'ятається португальським. Наставник донеччан Паулу Фонсека цьогоріч грав у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. "Львів'янин" Жозе Мораїш свого часу працював у штабі Жозе Моуріньйо і вигравав Лігу чемпіонів із "Порту" та "Інтером". Однак інтриги не вийшло. "Шахтар" переміг у Львові — 7:1.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не готове до боротьби за перше місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути