вівторок, 08 грудня 2009 19:20

"Динамо" може допомогти погода

9 грудня київське "Динамо" зіграє заключний матч групового турніру Ліги чемпіонів.

Підопічні Валерія Газзаєва на 17 тисячному клубному стадіоні ім. Валерія Лобановського прийматимуть іспанську "Барселону". Поєдинок розпочнеться о 21.45 за київським часом. Пряму трансляцію вестимуть телеканали УТ-1 та "Спорт-1". Арбітр — 38-річний Ховард Вебб з Англії. Його основна робота — поліцейський. Торік у червні він обслуговував віденський матч Євро-2008 Австрія–Польща й на останній хвилині призначив пенальті у ворота гостей. Австрійці реалізували 11-метровий і врятувалися від поразки — 1:1. Після поєдинку чимало поляків погрожували Веббу — розправитися з ним захотів навіть прем"єр-міністр країни Дональд Туск.

Дискваліфікованих на поєдинок немає. Під загрозою участь у плей-офф Маграо, Мілевського, Шевченка в киян, Пуйоля — у гостей.

"Динамо" гарантує собі вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, якщо переможе або 2:0, або з різницею у три м"ячі. Якщо кияни виграють в один гол, у них буде шанс залишитися в Лізі чемпіонів — для цього треба, щоб інші команди групи — італійський "Інтер" і казанський "Рубін", зіграли внічию в Мілані.

Якщо київський матч закінчиться внічию, а "Інтер" переможе "Рубін", чемпіон України потрапить до 1/16 фіналу Ліги Європи. З єврокубків 2009–2010 "Динамо" вилетить за двох варіантів: 1) програшу "Барселоні", 2) невиграшу в "Барселони" та непрограшу "Рубіна".


Переваги "Динамо"

1. Щільний ігровий графік суперника

"Барселона" грає по два матчі на тиждень. Навіть минулого тижня, коли не було Ліги чемпіонів, каталонці змушені були провести перенесений виїзний матч із "Хересом" через участь із 16 по 19 грудня в клубному чемпіонаті світу.

2. Погодні умови

У Києві може не бути снігу і великого морозу, але все одно для "Барси" — прохолодно. Некомфортність клімату іспанці важко перенесли в Казані, де зіграли 0:0, а могли і програти. Крім того, команда останнім часом відчувала комплекс виїзних матчів — тричі поспіль зігравши внічию. Щоправда, минулого тижня клубний чемпіон Європи переміг у Хересі та Ла-Коруньї.


Переваги "Барселони"

1. Індивідуальний клас і командна гра

У цих компонентах із каталонцями не потягається зараз ніхто.

Прибув і Чигринський, хоч у єврокубках грати не може

2. Відсутність кадрових проблем

Усі основні футболісти здорові. Навіть захисник Габріель Міліто, який не грав 20 місяців через травму, прилетів до Києва. Прибув до України і Дмитро Чигринський, хоч він у цьому сезоні в єврокубках грати не може.

3. Ліонель Мессі

Найкращий футболіст року в чудовій формі — минулої суботи забив два голи "Депортіво".

4. Мотивація

У "Динамо" було б значно більше шансів, якби "Барселона" достроково стала переможцем групи — торік каталонці навіть удома поступилися в останньому турі "Шахтареві", бо матч для них нічого не важив. А тепер тренер "Барси" Гвардіола називає гру в Києві матчем сезону.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" може допомогти погода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути