Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 17:09

"Динамо" хотіло купити Льяїча

Автор: фото з сайту www.shakhtar.com
  Взимку ”Шахтар” купив півзахисника Дугласа Косту за шість мільйонів євро. Коста — віце-чемпіон світу серед юніорів
Взимку ”Шахтар” купив півзахисника Дугласа Косту за шість мільйонів євро. Коста — віце-чемпіон світу серед юніорів

У чемпіонаті України — зимова перерва. Лідери турніру мають змогу доукомплектовувати склад. Оцінку селекційної роботи вітчизняних колективів дає заслужений тренер України Олександр Іщенко, 55 років.

Київське "Динамо" не придбало жодного новачка. Чи правильна ставка на молодих вихованців клубної школи?

— Тільки час покаже. Враховуючи, що киянам до кінця сезону грати тільки в чемпіонаті України — все правильно. Але ж потім Ліга чемпіонів. І якщо легіонера підпишуть улітку, матимуть менше часу, аби ввести його до складу, аби ознайомити з партнерами. Але взагалі Газзаєв сильний тренер. Він знає, що робить. Думаю, "Динамо" не завадили б крайні захисник і центрфорвард, якщо Кравець не виправдає надій чи знову травмується. Звичайно, цього не хочеться — бажаю Артему тільки найкращого. Мені відомо, що "Динамо" хотіло купити серба Льяїча (атакувальний півзахисник "Партизана" належав "Манчестер Юнайтед", але чемпіон Англії відмовився від 19-річного гравця, і він перейшов до італійської "Фіорентини". — "ГПУ"). Не знаю, чому не вдалося цього зробити.

"Шахтар" купив двох бразильців Алекса Тейшейру та Дугласа Косту. Обоє — півзахисники атакувального плану. Таких у гірників вистачає. Здивувала селекція гірників?

— Анітрохи. Якщо взяли цих бразильців — улітку продаватимуть інших. А поки що Тейшейра і Кошта звикнуть до "Шахтаря". Кажуть, що Донецьку треба центральний захисник на зміну Чигринському та форвард. Не зовсім згоден. Росте Ракицький. Не треба списувати Іщенка та Чижова. У разі чого в центробороні можуть зіграти Левандовський і Гюбшманн. В атаці ж гірники можуть спокійно обійтися одним форвардом, маючи купу бразильців, які здатні підтримувати наступ із глибини. Узагалі думаю, що основним форвардом "Шахтаря" має бути тільки бразилець. Він найкраще розуміє співвітчизників-півзахисників, відкривається під їх передачі. Українським нападаючим грати набагато важче.

Основним форвардом "Шахтаря" має бути тільки бразилець

"Дніпро" купив захисника Мандзюка та півзахисника Кравченка. Навіщо їм останній, якщо є принаймні два гравці такого типу — Назаренко та Калиниченко?

— А ви згадайте, як важко було команді, коли Назаренко травмувався. Урешті-решт, Безсонов може грати ромбом, без яскравих флангових півзахисників, у нього навіть Ротань-опорник займається творчою роботою, а не тільки руйнує.

"Металіст" шукає лівого захисника та форварда.

— Мирону Богдановичу (Маркевичу. — "ГПУ") видніше, але я думаю зліва в обороні цілком можна довіритися молодому Євгену Селіну. Форвард — так, потрібен. Але взагалі це амплуа — наконечник — дефіцитне.

Хто потрібен київському "Арсеналу"?

— Захисник. Напад у них пристойний — Воробей, Мазілу. Закарлюка — під ними. "Ворсклі", якщо втратить Кулакова, якого кличе "Дніпро", може знадобитися правий півзахисник. І напад полтавцям слід посилювати.

Що скажете про інші клуби?

— Якоїсь продуманої селекції там непомітно. Багато гравців виставлені на трансфер, багато на перегляді. Але це нормально — деякі команди змінили тренерів, які знайомляться з ситуацією на ринку і прагнуть переглянути побільше футболістів. Думаю, серйозних трансферних "бомб" очікувати взимку не доведеться.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" хотіло купити Льяїча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути