Ексклюзиви
понеділок, 31 серпня 2009 18:30

Діти Шевченка навчатимуться в американській школі

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Андрій Шевченко поруч з президентом ”Динамо” Ігорем Суркісом (крайній праворуч) та головним тренером команди Валерієм Газзаєвим. Газзаєв хотів купити футболіста ще взимку 1996 року
Андрій Шевченко поруч з президентом ”Динамо” Ігорем Суркісом (крайній праворуч) та головним тренером команди Валерієм Газзаєвим. Газзаєв хотів купити футболіста ще взимку 1996 року

"Сім"я нормально сприйняла моє рішення. Дружина мене в усьому підтримує. Крістен та двоє синів (Джордану наприкінці жовтня виповниться 5 років, а Крістіан народився у листопаді 2006-го. — "ГПУ") житимуть зі мною", — каже капітан футбольної збірної України Андрій Шевченко, 32 роки, на недільній зустрічі з журналістами.

У суботу він уклав контракт на два роки з київським "Динамо" — клубом, який залишив 1999-го, перейшовши до італійського "Мілана".

Шевченко приїжджає на стадіон "Динамо" за годину до початку презентації на "мерседесі". Одягнений у джинси та футболку, але в офісі клубу перевдягається у темно-сірий костюм з краваткою.

— Дякую Роману Абрамовичу, — називаючи прізвище власника "Челсі", Андрій робить наголос на другому складі, — за те, що зрозумів моє бажання і відпустив до київського клубу.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс наголошує: на Шеву претендував ще один клуб, але "Динамо" витримало конкуренцію.

За неофіційною інформацією цей клуб — пітерський "Зеніт". Його фінансує "Газпром", тож він може запропонувати значно більші гроші, ніж власники киян — брати Суркіси. Проте Шева, який у "Динамо", "Мілані" та "Челсі" заробив близько 70 млн євро, погодився виступати за рідну команду за 3,1 млн євро на рік. Це — втричі менше, ніж він отримував у "Челсі", і вдвічі, ніж у "Мілані".

— У вівторок їдемо з Андрієм дивитися американську школу для його дітей. Спробуємо влаштувати їх у підготовчу групу,  — каже Суркіс.

У "Челсі" Шевченко отримував утричі більше, ніж у "Динамо"

Футболіст додає під оплески журналістів:

— Це американська школа з українською мовою.

Суботнім ранком із Шевою з Лондона до Києва прилетіла його дружина Крістен Пазік, 31 рік, із синами. Поки що вони зупинилися у 5-зірковому готелі "Хайятт". А Шевченко на динамівській базі обрав той номер, де живе під час приїзду до табору національної команди України.

Після закінчення прес-конференції його оточують уболівальники. Просять автографи. Шева розписується деякий час, потім вибачається і каже, що йому треба їхати на тренування.

— Я ж нікуди від вас не дінусь, — прощається усміхаючись.

Із "Челсі" Шевченко змушений був піти через тренера Карло Анчелотті.

Він тренував українця з листопада 2001-го до червня цього року в "Мілані" — з перервою на два сезони, коли Шева виступав у "Челсі". Очоливши англійський клуб влітку, Анчелотті зробив ставку на дует форвардів Дрогба — Анелька, першим запасним зробив Калу. Шевченку ж порадив шукати собі нову команду, якщо той хоче грати в Лізі чемпіонів. Включати Андрія в заявку "Челсі" на цей турнір Анчелотті відмовився.

Таке ставлення тренера обумовлене кількома причинами. У 2003 та 2004 роках, найкращих у кар"єрі Шеви, футболіст дозволяв собі пропускати тренування на користь відвідування із дружиною світських вечірок. Про це розповідав Джанкарло Капеллі, лідер італійських фанатів "Мілана". Анчелотті терпів, бо на полі українця ніким було замінити.

Перша серйозна публічна сутичка між ними сталася влітку 2005-го. Андрієві мали робити операцію, і він не з"явився на тренування. Але не попередив Анчелотті. Той не стерпів і почав з"ясовувати стосунки з форвардом. Їх увінчали слова тодішнього володаря "Золотого м"яча": "Я вам потрібен — добре. Ні — відпустіть до "Челсі".

Майже через рік у матчі проти "Ліворно" Анчелотті замінив Шевченка. Телевізійники зняли момент, коли форвард, йдучи з поля, вимовив на адресу тренера кілька непристойних слів. Через півроку, у жовтні 2006-го, коли Андрій уже виступав за "Челсі", Анчелотті публічно назвав його зрадником.

Шеву повернув до "Мілана" власник клубу Сільвіо Берлусконі — всупереч волі тренера. Але той рідко випускав українця на поле. В квітні, на домашньому матчі з "Лечче", уболівальники "Мілана" розгорнули плакат "Карлетто, побільше поваги до Шеви". Андрій тоді вийшов на поле і зробив результативну передачу на Філіппо Індзагі. Влітку Анчелотті очолив "Челсі", а Шева мав туди повертатися за контрактом. Було зрозуміло, що співпраці не вийде. Тим паче, власник лондонського клубу Роман Абрамович також охолов до українця: йому набридло платити 9 млн євро на рік резервному гравцеві.

Капітанська пов"язка залишиться у Мілевського

Тренерові киян Валерію Газзаєву Шевченко потрібний. Він хотів купити форварда ще 1996-го, коли очолював "Аланію". Щоб звільнити місце для Андрія, "Динамо" віддало в річну оренду московському ЦСКА бразильського нападаючого Гільєрме.

Шевченко гратиме під сьомим номером — його попереднього власника Карлоса Корреа орендував бразильський клуб. Однак капітанська пов"язка залишиться в Артема Мілевського.

— Він буде формальним капітаном, а Андрій — неформальним, — усміхається Газзаєв.

Колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 39 років, вважає, що тренер використовуватиме Андрія на вістрі атаки, а Мілевський діятиме ззаду.

— Для Артема така схема — звична. Це значить, що кияни гратимуть за схемою 4-4-2. Головне — команда поповнилася класним тренером та гравцем.

Зараз ви читаєте новину «Діти Шевченка навчатимуться в американській школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути