вівторок, 29 травня 2007 14:04

Дешам залишив "Ювентус"

38-річний француз Дідьє Дешам пішов із посади головного тренера італійського "Ювентуса". Він очолив команду влітку минулого року. Тоді клуб став головним фігурантом корупційного скандалу в італійському футболі і був переведений до першої ліги чемпіонату Італії. Там "Ювентус" грав уперше за 110 років свого існування.

Турнір першої ліги 27-разовий чемпіон Італії розпочав із 17-очковим штрафом. Потім його скоротили до 9 пунктів. Це не завадило "Ювентусу" за кілька турів до завершення чемпіонату фінішувати на першому місці й забезпечити собі місце серед еліти італійського футболу на наступний сезон.

— У мене не було проблем із гравцями команди, проте з керівництвом клубу ми складно пережили цей рік, — заявляє Дешам. Як гравець він завоював у складі "Ювентуса" три титули чемпіона Італії, виграв Лігу чемпіонів-1995/96. Колишній капітан збірної Франції, володар Кубка світу-1998 та чемпіон Європи-2000. Як тренер — став фіналістом Ліги чемпіонів-2003/04 із французьким "Монако".

Наступником Дешама може стати 59-річний Марчелло Ліппі. Він двічі очолював "Ювентус" — у 1994–1999 та в 2001–2004 роках, вигравав Лігу чемпіонів та п"ять разів був чемпіоном Італії. Торік Ліппі зі збірною Італії виграв Кубок світу і на рік відійшов від тренерської роботи. Нині він заявляє, що повертатися до неї не планує. Можливо, стане спортивним директором "Юве".

Окрім Ліппі, "Ювентус" розглядає варіанти повернення до команди ще одного колишнього тренера — Фабіо Капелло, який зараз працює з іспанським "Реалом". Ще одна кандидатура на заміну Дешамові — Вальтер Новелліно із "Сампдорії".

Дешам може очолити французький "Ліон". Звідти пішов Жерар Ульє, який фігурує у списку претендентів на посаду головного тренера київського "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Дешам залишив "Ювентус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути