середа, 03 лютого 2010 17:40

Денис Бойко спробує потіснити Шовковського та Богуша

Автор: фото з сайту football.ua
  Денис Бойко став героєм матчу ”Металіст” – ”Оболонь” 5 грудня 2009-го. Цього дня у Харкові відкрили новий стадіон. Гості перемогли — 1:0
Денис Бойко став героєм матчу ”Металіст” – ”Оболонь” 5 грудня 2009-го. Цього дня у Харкові відкрили новий стадіон. Гості перемогли — 1:0

У грудні воротарську ланку київського "Динамо" посилив Денис Бойко, 22 роки. Осінню частину чемпіонату він на правах оренди відіграв в "Оболоні". Учора Денис вирушив із чемпіоном на збір до Португалії, а з кореспондентом "ГПУ" бесідував в Ізраїлі — там команда Валерія Газзаєва почала підготовку.

— Непогані навантаження на тренуваннях, отримав ігрову практику. Задоволений, що в "Динамо" знову працює Михайло Михайлов, з яким знайомий ще за тренуваннями в дитячій школі, коли він проводив у нас невеличкі майстер-класи, — каже Бойко.

Попервах планувалося, що ви закінчите сезон в "Оболоні".

— Клуби самі домовляються між собою. У мене контракт із "Динамо", тож я із радістю відгукнувся на запрошення повернутися. Сподіваюся, що досвід у вищій лізі допоможе втрутитися в боротьбу за місце основного воротаря.

Як виник варіант переходу до "Оболоні"?

— До цього сезон я провів у "Динамо-2" і вирішив спробувати сили на більш високому рівні. Тому запрошення від "Оболоні", яка вийшла до прем"єр-ліги, було доречним. Юрій Максимов із першої гри довірив місце у складі, основу якого складала молодь. Чудові стосунки в колективі та максималізм тренера дозволив "Оболоні" після першого кола фінішувати на восьмому місці.

В "Оболоні" немає підвищених преміальних

5 грудня "Оболонь" на виїзді перемогла "Металіст" у день відкриття нового стадіону  та ювілею президента харків"ян Олександра Ярославського. Найкращий ваш матч?

— Було приємно перемогти одного з лідерів за повних трибун. Проте гра із "Дніпром", "Таврією", донецьким "Металургом" залишила не менш позитивні враження.

За перемоги над лідерами у гравців "Оболоні" підвищені преміальні?

— Ні, звичайні.

Завоювати місце у складі "Динамо" буде набагато складніше.

— Розумію. Шовковський і Богуш — майстерні та досвідчені, "збірники". Тренування під орудою Михайлова проходять цікаво, намагаюся брати максимум із кожної вправи та кожного слова тренера. Добре, що Валерій Газзаєв довіряє молодим гравцям, надає їм шанс показати себе на найвищому рівні. Нагодою, яку мені надав Максимов минулого літа, я скористався. Тепер теж не проти виправдати довіру Валерія Георгійовича.

Як поставився до вашого повернення в "Динамо" батько? (Олександо Бойко відомий у минулому гравець клубу. — "ГПУ").

— Із радістю. Він завжди слідкує за моїми успіхами, намагається щось порадити після ігор і тренувань. На початку сезону батько відвідував усі матчі "Оболоні", проте на гру з "Дніпром" прийти не зумів. Ми перемогли, а він, як людина забобонна, після цього жодного разу стадіон не відвідував.

Калитвинцев може замінити Шевчука

На другому навчально-тренувальному зборі у Португалії динамівці проведуть три контрольні матчі. 6 лютого з першоліговим ірландським "Мервуе Юнайтед", 10 лютого з командою вищої ліги Португалії "Ольяненси" й лідером польського футболу "Віслою" з Кракова — 14 лютого.

Півзахисник Олександр Алієв офіційно став гравцем московського "Локомотива". За нього "Динамо" отримає 8 млн євро — 4 цього року, 4  наступного.

Асистент Валерія Газзаєва Володимир Шевчук очолив владикавказьку "Аланію", яка може замінити фінансово неспроможну "Москву" в російській прем"єр-лізі. Не виключено, що на посаду Шевчука з "Динамо-2" переведуть тренера збірної України Юрія Калитвинцева.

Зараз ви читаєте новину «Денис Бойко спробує потіснити Шовковського та Богуша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути