понеділок, 16 березня 2009 18:52

ЦСКА обіграв чемпіона України

Російсько-українське протистояння в Кубку УЄФА почалося з поразки вітчизняного клубу. Московський ЦСКА, срібний призер чемпіонату Росії, обіграв удома донецький "Шахтар" — чемпіона України. Гол забив нападаючий армійців Ваґнер Лав на 50-й хвилині матчу. Бразильський форвард ЦСКА реалізував пенальті.

— 11-метровий безперечно був, — каже "ГПУ" колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов, 52 роки. — Захисник донеччан Рац скосив Мілоша Красіча. І пенальті став наслідком тиску ЦСКА на початку другого тайму. Зіко посилив гру, замінивши опорника Рахіміча на гравця більш атакувального плану Мамаєва, і армійці почали діяти швидше. Ваґнера Лава так узагалі стримати не могли — проти нього треба було будувати гру на випередження, бо, отримавши м"яч, форвард просто розвертав донецьких захисників.

"Шахтар" вийшов на матч з одним форвардом — Адріано та двома опорними — Гюбшманом і Дуляєм.

— Тактика спрацювала на початку поєдинку, — зазначає Грачов. — Щільність у середній лінії не дала розбігтися армійцям, а "гірники" прибрали м"яч, опустили його на землю і мали нагоди, щоб відзначитися в першому таймі. Проте далі взятий темп гості не підтримали, зникла комбінаційність, і в останні 15 хвилин матчу позиційні атаки "Шахтаря" ні до чого не приводили. Можливо, варто було випустити другого форварда, але Луческу (головний тренер донеччан. — "ГПУ") не захотів ризикувати, щоб не пропустити вдруге.

Повторний матч у Донецьку — 19 березня. У "Шахтаря" через дискваліфікацію не зіграє захисник Чигринський, а у ЦСКА — півоборонець Жирков.

Зараз ви читаєте новину «ЦСКА обіграв чемпіона України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути