понеділок, 18 січня 2010 21:14

Чигринський не потрапив до заявки "Барселони"

У минулі вихідні відбулися чергові тури в національних європейських чемпіонатах.

Іспанія

"Адіос, Мадрид" — "Прощавай, Мадриде" — такий заголовок мала місцева "Ель Мундо Депортиво". У суботу мадридський "Реал", який витратив 164 млн євро на придбання двох іноземців, бразильця Кака та португальця Кріштіану Роналду, програв у Більбао місцевому "Атлетіку" — 0:1. Клуб-переможець традиційно комплектують місцевими вихованцями.

"Барселона" на початку минулого тижня вилетіла з Кубка Іспанії, поступившись "Севільї". Це перший трофей, який програв тренер "Барси" Пеп Гвардіола. Зате в чемпіонаті найкращий клуб світу обіграв кубкового кривдника без проблем — 4:0. Український захисник "Барселони" Дмитро Чигринський не потрапив до заявки на матч. Два голи у ворота "Севільї" забив Ліонель Мессі — загалом на рахунку 22-річного гравця 101 влучний удар за "Барсу". У такому віці ніхто в історії клубу подібного не досягав. "Барселона" лідирує, випереджаючи "Реал" на п"ять очок.

Італія

Країна живе найближчими вихідними. У наступному турі відбудеться міланське "дербі" — "Інтер" прийматиме "Мілан". І без того завжди принциповий поєдинок загострюється ситуацією у турнірній таблиці. Вочевидь, лише "Мілан" має певні шанси поборотися із земляками за титул чемпіона Італії. "Інтер" випереджає сусідів на шість очок, але провів на одну гру більше. Лідер не надто виразно грає останнім часом — у суботу "Інтер" утратив два очки, зігравши внічию в Барі — 2:2, а переслідувач переміг удома "Сієну" — 4:0. Перший хет-трик в Італії на рахунку Рональдіньйо — яскрава останнім часом гра бразильця ілюструє привабливі командні дії "Мілана". Але потужний "Інтер" цілком може знайти їм протидію, тож підсумок "дербі" непередбачуваний. Поєдинок у Мілані відбудеться 24 січня, в неділю. Початок о 21.45 за Києвом, пряму трансляцію на Україну планує провести телеканал "Спорт-1".

"Рома" стартувала з двох поразок. Спалетті змінив Раньєрі й вивів команду на поточне третє місце

"Ювентус" програв у Вероні "К"єво" — 0:1, але головного тренера Чіро Феррару керівництво туринців тримає на посаді, хоча за останні два місяці команда програла у чемпіонаті п"ять матчів і вилетіла з Ліги чемпіонів. Наступним суперником "Юве" стане "Рома". Пікантності протистоянню надає факт, що попередником Феррари був Клаудіо Раньєрі, нинішній наставник римської команди. Керівництво "Юве" довіряло Раньєрі, але той посварився з провідними гравцями, тож вони "сплавили" тренера на фініші минулого чемпіонату.

"Рома" стартувала невдало, з двох поразок. Тренера Спалетті змінив Раньєрі й вивів команду на поточне третє місце. "Юве" після двох матчів був лідером, а тепер — п"ятий. Матч у Турині запланували на суботу, 23 січня. Початок о 21.45 за київським часом, пряму трансляцію на Україну має намір вести "Спорт-1".

Англія

Лідер, лондонський "Челсі", обіграв "Сандерденд" — 7:2.

"Манчестер Юнайтед" переміг удома "Бернлі" — 3:0 і узяв реванш за першоколову поразку. МЮ за втраченими очками відстає від "Челсі" на чотири пункти.

Німеччина

Матч "Шальке" — "Нюрнберг" був під загрозою зриву. За кілька днів до поєдинку над одним із секторів "Велтінс Арени" обвалився дах. Утворилася дірка 10 на 10 м, але перемонтувати покрівлю встигли. Ситуація серед лідерів без змін. "Баєр" — 38 очок, "Шальке" — 37, "Баварія" — 36. Анатолій Тимощук вийшов за "Баварію" на 90-й хвилині. Його клуб удома обіграв "Хоффенхайм" — 2:0.

Зараз ви читаєте новину «Чигринський не потрапив до заявки "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути