четвер, 16 серпня 2012 05:45

Четверо українських боксерів готові вийти на професійний ринг

На Олімпіаді в Лондоні українські боксери здобули п'ять нагород: дві золоті, срібну та дві бронзові. Наші перемогли в неофіційному командному заліку. Позаду України опинилися Велика Британія (2-1-1), Куба (2-0-2), Казахстан (1-1-1), Росія (1-0-3). Вперше на одних Іграх двоє українських боксерів стали чемпіонами. А Василь Ломаченко — перший українець,  дворазовий олімпійський чемпіон у цьому виді спорту. До того ж "золото" він здобував у різних вагових категоріях — до 57 кг і до 60 кг. Виступ українців аналізує московський тренер із боксу Ігор Смольянов, 33 роки.

Василь Ломаченко, 24 роки, олімпійський чемпіон у вазі до 60 кг.

У всіх боях він був кращий за своїх суперників рівно на стільки, як було треба. Ломаченко був психологічно готовий і впевнений у своїй перемозі. Він переріс аматорський бокс.

Олександр Усік, 25 років, олімпійський чемпіон у вазі до 91 кг.

Один із найстриманіших боксерів. Розумний, тактично грамотний.  Володіючи надзвичайною силою, не піддається емоціям і не вступає в розмін із росіянином Бетербієвим у чвертьфіналі. І це допомагає йому бути точнішим. А з болгарином Пулєвим у півфіналі зовсім інша картина — і жорсткий нокдаун останнього. Усік не вкладається в усі удари, не витрачаючи даремно сили. Зосереджений на захисті й амплітуда його ударів коротка — в результаті перемога у фіналі над розмашистим і зарядженим італійцем Руссо.

Денис Беринчик, 24 роки, срібний призер у вазі до 64 кг.

Бокс Беринчика подобається всім. Козацький дух, левове серце. Важко атакувати, при цьому безупинно використовуючи тільки силові удари — це за межею людських можливостей. Дуже вже Денис гарячий, але в цьому його суть. Проблема лише в одному: він так хоче бити, що інколи забуває захищатися.

Олександр Гвоздик, 25 років, бронзовий призер у вазі до 81 кг.

Однозначно Гвоздика "обікрали" в півфіналі з казахом Ніязимбетовим. Імовірно, такі питання вирішуються на рівні держав, і Олександр став їхньою жертвою. Цей напівважковаговик дуже легкий на ногах, елегантний і при цьому володіє гострим ударом і різноманітністю технічного арсеналу. Він повинен був битися у фіналі. Саме такі боксери, як Гвоздик, отримують Кубок Вела Баркера — найтехнічнішому атлету.

Тарас Шелестюк, 26 років, бронзовий призер у вазі до 69 кг.

Дуже своєрідний боксер, трохи тягучий і з некласичною траєкторією ударів. Можливо, саме через це судді можуть до нього мати упереджене ставлення.  В останньому раунді свого півфінального бою він однозначно вирвав перемогу. Але судді віддали перевагу британцеві, господарю Ігор.

Євген Хитров, 23 роки, вибув на стадії 1/8 фіналу після скандального суддівського рішення.

Звісно, Хитрова засудили. І особливо неприємно, що британець Огого повірив у свою перемогу. Цей грабіж тільки виявив кращі риси українця: безкорисливе ставлення до життя і цілковиту незлобивість. Насправді Хитров заслуговував "золота" Олімпійських ігор.

Перспективи у професіональному боксі

Відзначив би Хитрова, Беринчика, Гвоздика і Ломаченка. Вони наженуть остраху на професіональному ринзі. А ось Усіка хочеться залишити поки що на аматорському ринзі. Гадаю, він може принести ще одне олімпійське "золото".

Зараз ви читаєте новину «Четверо українських боксерів готові вийти на професійний ринг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути