середа, 16 червня 2010 01:41

Чемпіони світу почали з нічиєї

Автор: фото: REUTERS Mike Hutchings
  Даніеле Де Россі щойно зрівняв рахунок у матчі проти Парагваю. ”Реал” готовий купити півзахисника ”Роми” за 50 мільйонів євро
Даніеле Де Россі щойно зрівняв рахунок у матчі проти Парагваю. ”Реал” готовий купити півзахисника ”Роми” за 50 мільйонів євро

На четвертий день Кубка світу в боротьбу вступив чинний чемпіон світу — збірна Італії. Підопічні Марчелло Ліппі зіграли внічию (1:1) із національною командою Парагваю.

До турніру на Італію ніхто не ставив. Річ навіть не стільки у захисті титулу — вихід до півфіналу й досі вважають максимумом для нинішньої "Скуадрри Адзурри". За чотири роки, за винятком півзахисника Де Россі,  Італія не отримала "зірок" світового калібру.

Проте матч проти Парагваю засвідчив, що Італія цілком конкурентоспроможна. Команда з перших хвилин зустрічі непогано комбінувала та тримала м"яч, намагаючись діяти в один дотик. Активно працювали флангові захисники — Дзамбротта та Крішіто. Відповідно чемпіони світу постійно зміщували акцент своїх атак. Справжнім вожаком захисту став капітан Каннаваро, довівши, що в збірній грає сильніше, ніж у клубі.

Проблем у італійців було кілька. За відсутності травмованого Андреа Пірло не було кому вести атаки — Клаудіо Маркізіо загубився на позиції під нападаючими. Тому Даніеле Де Россі довелося розриватися між атакою та обороною й за винятком епізоду, коли Парагвай забив, гравець "Роми" відіграв прекрасно, притягуючи до себе всі м"ячі.

Не потрапив у гру Альберто Джилардіно. Він багато боровся із захисниками, але мало безпосередньо загрожував воротам суперника. А ще Ліппі поставив у стартовий склад свого улюбленця Віченцо Яквінту, який більшу частину сезону лікувався і не готовий грати на турнірі такого рівня. Парагвай проявив себе чіпкою та організованою командою, але в атаку майже не йшов — оборона Італії спрацювала практично без помилок.

Каннаваро сильніше грає у збірній, ніж у клубі

Голландці, які мають одну з найпотужніших атак на турнірі, також почали з перемоги. Дворазові віце-чемпіони світу 1970-х у матчі з Данією не викладалися на всі сто. Але й побаченого було достатньо, щоби зрозуміти — "помаранчеві" можуть далеко піти. Півзахисник Веслі Снейдер — один із найкращих диспетчерів світу сьогодні — працює з м"ячем швидко й не робить зайвих рухів. Ван Персі досить органічний на позиції центрфорварда, хоча вона для нього не найоптимальніша. Великий обсяг роботи виконує Кейт. Флангової гостроти має додати вихід Роббена. Кажуть, голландці слабкі в обороні, але за їхнім стартовим матчем цього не скажеш — данці в наступі були безпорадними.



Кубок світу.1-й етап

Група "Е"

1-й тур

Нідерланди — Данія — 2:0

Японія — Камерун — 1:0

2-й тур

19 червня (субота)

14.30 Нідерланди — Японія

21.30 Камерун — Данія


Група "F"

1 тур

Італія — Парагвай — 1:1


Сьогодні, 16 червня, зустрічаються:

14.30 Гондурас — Чилі

17.00 Іспанія — Швейцарія

21.30 ПАР — Уругвай

Час — київський. Матчі наживо транслюватимуть Перший Національний та ICTV

Зараз ви читаєте новину «Чемпіони світу почали з нічиєї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути