пʼятниця, 31 травня 2019 00:25

"Челсі" виграв Лігу Європи

Автор: REUTERS
  Гравець ”Челсі” Еден Азар (№10) ­забиває м’яч у ворота голкіпера ”Арсенала” Петра Чеха
Гравець ”Челсі” Еден Азар (№10) ­забиває м’яч у ворота голкіпера ”Арсенала” Петра Чеха

У фінальному матчі Ліги Європи з футболу англійський "Челсі" не залишив шансів землякам із "Арсенала" — 4:1. Результат несподіваний, а рахунок матчу — сенсаційний.

Обидві команди в першому таймі шукали ключі до того, щоб досягнути успіху в другому. Закономірні — 0:0. Після забитих двох м'ячів "Челсі" у другому таймі на полі виник тактичний хаос. Команди відступили від власного плану на гру. Особливого видовища, попри п'яти голів за тайм, я не побачив. Скоріше це нагадувало змагання — хто кого перебігає чи має кращу фізичну підготовку.

Загалом, результат — справедливий. "Челсі" підходив до своїх моментів ретельно. Намагалися використати кожну нагоду. Команда Саррі забила м'ячі, що є окрасою футболу. Починаючи від гола Жиру й завершуючи останнім голом Азара. Цього не можна сказати про "Арсенал". Вони програвали — 0:3, забили один м'яч, а далі неприпустимо марнували нагоди для взяття воріт.

В "Арсенала" мала бути велика мотивація. Перемога в Лізі Європи давала путівку в Лігу чемпіонів на наступний сезон. Знайти однозначну відповідь на провал у фіналі складно. Тренер "Арсенала" Унаї Емері в жодній своїй попередній команді не створював чогось системного. Його колективи постійно змінювалися, шукали щось нове. На початку в Унаї Емері в "Арсеналі" багато чого виходило. Це можна пояснити, що іспанський тренер прийшов на місце Арсена Венгера, який працював з "Арсеналом" довго. На певний час новий тренер і його підходи дали команді нову мотивацію. Наприкінці сезону, можливо, десь не вистачило сил. Або "каноніри" просто перегоріли у важливому матчі.

Тренер "Челсі" 60-річний Мауріціо Саррі, вигравши в цьому сезоні Лігу Європи, здобув перший трофей за кар'єру. Італійський тренер більше асоціюється з побудовою гри, а не з результатами. Трофей має покращити його позиції в клубі. Не секрет, що ходить багато розмов про можливу відставку тренера й переходу до "Ювентуса". Саррі має власне бачення, і грає у футбол, що розвиває виконавців. Звичайно, такий підхід складний, потребує великої зіграності. Якщо Саррі залишиться в "Челсі", то наступного сезону йому працюватиметься спокійніше: перемога в Лізі Європи — імунітет на критику.

Зараз ви читаєте новину «"Челсі" виграв Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути