пʼятниця, 19 травня 2017 00:15

"Челсі" йде на рекорд

Лондонський "Челсі" вшосте став чемпіоном Англії. Підопічні тренера 47-річного Антоніо Конте забезпечили собі титул за два тури до закінчення турніру. Тиждень тому перемогли на ­виїзді "Вест Бромвіч Альбіон" — 1:0, й отримали перше місце. А в понеділок виграли вдома "Уотфорд" — 4:3 і здобули 29-ту перемогу в чемпіонаті. Якщо в неділю "Челсі" переможуть вдома у "Сандерленда", то святкуватимуть 30-й успіх. Це стане рекордом в історії змагань.

— Основний фактор успіху — Антоніо Конте, — каже 38-річний Сергій Бабарика, оглядач англійського чемпіонату в журналі "Футбол". — Людина, яка не вміє, не любить і не хоче програвати. Цим він "заразив" усю команду. Антоніо знайшов мотивацію, яка дозволила заграти й отримати результат. Жодного разу команда не зазнавала двох поразок поспіль. Фізично були готові чудово. За потреби, Конте міг дати більші навантаження.

Щодо футболістів. Азар і Коста "витягли" перше коло. Поступово розігралися Мозес, Луїс, Алонсо. Фабрегас добре виходив на заміну, регулярно віддавав голеві передачі. У ході сезону Антоніо не побоявся змінити схему. Перейшов на гру в три захисники. Починався сезон із чотирьох. І було видно, як погано команда виходить із оборони. Конте швидко вніс коригування. А Мозес на фланзі почувається, ніби завжди там грав.

Окремо про центр поля. Основний опорник Нголо Канте в Англії, фактично, перший за відборами, перехопленнями. Був у "Лестері" — ті стали чемпіонами. Тепер у "Челсі". Це один із найбільш вдалих трансферів лондонців.

Стати чемпіоном Англії другий рік поспіль "Челсі" буде складно. Адже інші гранди теж посилюватимуться. "Сині" будуть у числі претендентів на титул. Але наступного сезону пріоритетною для команди стане перемога в Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Челсі" йде на рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути