Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 00:15

Бульвар Шевченка

На перший матч Ліги Європи до Києва тренер команди "Сток Сіті" Тоні П'юліс не взяв майже половину основного складу. Значно важливішим для нього тоді був матч англійської прем'єр-ліги проти "Сандерленда". Та й узагалі, дізнавшись, що суперником по групі буде київське "Динамо", він щиро здивувався, що Україна розташована в Європі.

Певне, "динамівців" така зухвалість середнячка англійської прем'єр-ліги ввела у ступор, бо вони ледве врятувалися від поразки.

Британські журналісти, які приїхали висвітлювати поєдинок, були переконані, що бульв. Шевченка і Київський національний університет названі на честь українського футболіста. Дізнавшись про поета Тараса Шевченка, вони вибачилися, пояснивши, що така манера мислення у жителів Туманного Альбіону — цікавитися тільки тим, що відбувається у  королівстві.

Утім після нічиєї з "Динамо" на своєму полі тренер "Сток Сіті" був безмежно щасливий: його команда вперше за свою історію увійшла до плей-офф Ліги Європи. А після шостого туру задоволення випромінював наставник тель-авівського "Маккабі" — Нір Левін. Цей аутсайдер групи перетнув киянам шлях, відібравши 4 очки. Їх, власне, і забракло на плей-офф.

А якби не самовідданість Олега Гусєва, то кияни зганьбилися б іще більше. Бо після двох безглуздих червоних карток команда "попливла". Капітан "динамівців" — єдиний, кого було щиро шкода. Після фінального свистка в очах Гусєва читалося німе запитання до своїх товаришів: "Хлопці, коли ви будете грати?".

Тішить тільки те, що тепер в Англії знають, що бульвар Шевченка названий на честь поета, а не футболіста. Можливо, після Євро-2012 це зрозуміє вся Європа.

Зараз ви читаєте новину «Бульвар Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути