вівторок, 13 листопада 2007 17:24

Бразилія стала чемпіоном світу із пляжного футболу

  Наставник збірної Франції Ерік Кантона. Команда колишнього футболіста ”Манчестер Юнайтед” стала четвертою
Наставник збірної Франції Ерік Кантона. Команда колишнього футболіста ”Манчестер Юнайтед” стала четвертою

Збірна Бразилії стала чемпіоном світу із пляжного футболу. Турнір завершився минулої неділі на пляжах Копакабани в Ріо-де-Жанейро. У фінальному матчі господарі обіграли збірну Мексики — 8:2. Бронзові нагороди завоювали уругвайці. У матчі за третє місце вони зустрічалися з французами, яких тренує колишній форвард "Манчестера Юнайтед" Ерік Кантона. Основний час поєдинку завершився внічию — 2:2. Пенальті краще виконали південноамериканці.

У фінальному турнірі збірна України участі не брала. У серпні підопічні Віталія Шишова не змогли пройти кваліфікаційний етап.

— Чемпіонат світу ФІФА проводиться втретє. Спочатку виграла Франція, а потім двічі — Бразилія, — розповідає "ГПУ" президент Асоціації пляжного футболу Сергій Харченко, 33 роки. — Але зараз клас бразильців уже не настільки відчутний, як інших команд. Португальців у чвертьфіналі вони перемогли — 10:7, хоча тривалий час йшли м"яч у м"яч. Росію здолали лише в серії пенальті, програючи — 1:2. Бразилії допоміг фактор рідних стін.

Чемпіонат світу-2008 прийме французький Марсель у липні.

— До Бразилії ми не потрапили, бо не вийшли на пік форми, — каже Харченко. — Міжнародна федерація невчасно повідомила про термін проведення відбірного етапу, він "наклався" на внутрішній чемпіонат, найбільш розкручений за останні роки. Далі так не буде. У другій–третій декаді травня відбудеться кваліфікація чемпіонату світу-2008. 28 збірних сперечатимуться за п"ять путівок. Шоста від Європи дісталася господарям фінального турніру французам. Формула проведення кваліфікації визначається.

2009 року чемпіонат світу пройде в Дубаї, що в ОАЕ.

— А на 2011 рік плануємо подати заявку України, — зізнається Харченко. — Розраховуємо на допомогу Григорія Суркіса, який очолює комітет пляжного та міні-футболу в європейській федерації.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія стала чемпіоном світу із пляжного футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути