четвер, 07 квітня 2011 02:30

"Брага" вміло грає на контратаках

Автор: фото з сайта www.fc.dynamo.kyiv
  Олександр Шовковський зіграв усі чотири матчі у плей-офф нинішнього розіграшу Ліги Європи. Пропустив два голи
Олександр Шовковський зіграв усі чотири матчі у плей-офф нинішнього розіграшу Ліги Європи. Пропустив два голи

Сьогодні київське "Динамо" проведе перший чвертьфінальний поєдинок Ліги Європи. На 16-тисячному стадіоні ім. Лобановського підопічні Юрія Сьоміна прийматимуть португальську "Брагу". Початок зустрічі о 22.05 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалах ICTV та "Спорт-1". Головний арбітр Бйорн Куйперс із Нідерландів.

Головна кадрова проблема "Динамо" — воротарська. Основний голкіпер Олександр Шовковський захворів і кілька днів пролежав із температурою 39,1. У вівторок він вийшов на перше тренування, а вчора ввечері мав займатися з командою. Достеменно невідомо, чи зуміє голкіпер відновитися і взяти участь у сьогоднішньому поєдинку. Якщо ні, Шовковського замінить 18-річний Максим Коваль. Він упевнено відстояв суботню зустріч чемпіонату проти криворізького "Кривбасу". Багато роботи в матчі, де "Динамо" перемогло 3:0, не мав, упорався добре і заслужив комплімент від Сьоміна.

Андрій Шевченко 10 днів тому відлучився з табору національної команди. Нападаючий літав до Лондона, де його старшому синові, 6-річному Джорданові, видалили грижу. До тренувань у загальній групі Шева повернувся з п'ятниці. Проти "Кривбасу" не грав, але сьогодні, ймовірно, вийде у стартовому складі. Пару йому складе Артем Мілевський, котрий швидше, ніж думали, вилікував зламану руку і вийшов на заміну в матчі з "Кривбасом". Там віддав результативну передачу на Олега Гусєва.

Не гратиме основний центральний захисник "динамівців" Тарас Михалик. Він ушкодив коліно 17 лютого у виїзному матчі проти турецького "Бешикташа" і тільки недавно почав тренуватися. Можливо, Михалик вийде на поле в повторному матчі в Бразі 14 квітня. А в Києві в центрі оборони зіграють Євген Хачеріді та Аїла Юссуф.

Пропустить матч і сербський півзахисник киян Мілош Нінкович. Він зазнав травми в матчі за національну команду. Пропустить два тижні.

"Брага" прибула до Києва пізно ввечері у вівторок.

В останньому матчі чемпіонату Португалії вона здобула виїзну перемогу над "Бейра Мар" — 2:1, хоча поступалася по ходу зустрічі. Обидва голи "Брага" забила після активних дій правофлангового Алана. Після 25 турів національного чемпіонату суперник "Динамо" йде на третьому місці, на очко випереджаючи лісабонський "Спортинг" і поступаючись 15 пунктами іншому столичному клубу, "Бенфіці".

Восени "Брага" грала з "Шахтарем" і поступилася в обох поєдинках — 0:3 та 0:2. Відтоді команду залишив нападаючий Матеус, який перейшов до "Дніпра". Натомість із "Порту" прибув лівий півзахисник Укра, з німецької "Герти" залучили центрального оборонця Кака.

Змінилася по ходу сезону і схема команди. Тренер Домінгуш Пасієнсія — один із найцікавіших місцевих фахівців, який улітку, імовірно, очолить іменитий "Спортинг", — перейшов з 1-4-3-3 на 1-4-2-3-1. "Брага" чудово підготовлена фізично команда. Технічні та швидкісні форварди прекрасно діють на контратаках. Зате в грі першим номером та за розіграшу стандартних ситуацій португальці мають проблеми.

Зараз ви читаєте новину «"Брага" вміло грає на контратаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути