четвер, 05 лютого 2009 18:03

Блохіна кличуть до Саудівської Аравії

  Шандор Варга каже, що ”Арсенал” купив Аршавіна через травму Сеска Фабрегаса
Шандор Варга каже, що ”Арсенал” купив Аршавіна через травму Сеска Фабрегаса

Тиждень тому в Європі завершився зимовий трансферний період. Його перипетії обговорюємо з агентом ФІФАШандором Варгою, 53 роки.

У понеділок лондонський "Арсенал" підписав контракт з Андрієм Аршавіним. Чи заграє росіянин у складі "канонірів"?

— Щойно (розмова відбувалася у вівторок увечері. — "ГПУ") мені дзвонив головний тренер "Арсеналу" Арсен Венгер. Цікавився моєю думкою про футболіста — сам Венгер був вражений грою Аршавіна ще на Євро-2008, де працював коментатором французького телебачення. Є у Арсена сумніви: у Росії Аршавін грав у 30 відсотках складних матчів, а в Англії йому доведеться викладатися на повну щотижня. Саме тому ще за тиждень до закінчення трансферного вікна я був упевнений, що трансфер Аршавіна не відбудеться. Але вагання Венгера розвіяла травма Сеска Фабрегаса — треба ж замінити іспанця, хоча за стилем росіянин більш атакувальний гравець.

Ви ведете справи воротаря київського "Динамо" Шовковського. Чи змінить він команду найближчим часом?

— Для Олександра неприємна роль другого воротаря. Але завдання влаштувати його в інший клуб він мені не давав. Уболівальники часто кажуть, що Шовковський пересидів у "Динамо" і йому треба йти. Але конкретних пропозицій за весь час виступів у Києві голкіпер не мав, повірте. Хіба що недавно від турецького "Трабзонспора", який за рівнем "Динамо" не перевищує. Тому воротар не хоче йти — жодних претензій до керівництва клубу чи образ на Юрія Сьоміна у нього немає.

Чому взимку "Шахтар" не купив жодного футболіста?

— Економічні проблеми. Коли люди багатшають, можна витрачатися на футбол, якщо біднішають... Мені важко повірити, що Абрамович справді вирішив продати "Челсі". Такий дорогий клуб ніхто нині не купить, і Роман це розуміє.

Тимощук справді перейде до "Баварії"?

— Якщо у нього в контракті є пункт, який дозволяє залишити "Зеніт", —  так. Але якщо у Пітері йому дадуть яхту і зроблять почесним громадянином міста, може й залишитися.

Бекхема "Мілан" орендував на три місяці, а тепер хоче підписати повноцінний контракт. Це реально?

— Думаю, англієць повернеться до клубу, якому належить, — "Лос-Анджелес Гелаксі". У США така комерція навколо Бекхема, що його не відпустять. Та й в Англії також. Мої доньки навчаються в Лондоні і кажуть, що це найбільший анекдот — дивитися, як подружжя Бекхемів рекламує мазі для інтимних місць.

Якщо у Пітері Тимощуку дадуть яхту, він може залишитись

"Манчестер Сіті", за неофіційною інформацією, давав 120 мільйонів євро за Кака. Чому перехід не відбувся?

— Думаю, гравець не захотів. Кака — не проститутка, сказав мені Венгер. Не смикнувся перед астрономічною сумою.

А Шевченко смикнувся.

— Там не стільки гроші, як насамперед бажання дружини жити в англомовному середовищі.

Дружина Шевченка з дітьми й досі живе у Лондоні. Ще у листопаді італійські інтернет-видання через це натякали, що пара на шляху до розлучення. Чули?

— Від вас уперше. Був би дуже засмучений. Сподіваюся, це неправда.

Ваш підопічний Олег Блохін недавно заявив, що його кличуть до Саудівської Аравії. Правда?

— Блохін узагалі не поспішає працювати і ставить умову — наступне місце роботи має бути добре підготовленим. А не як у "Москві", де три президенти змінилися за рік. Усе це нісенітниці, що Блохін хоче за роботу великі гроші. Він у Союзі грав узагалі за копійки порівняно з сьогоднішніми зарплатами. Головне — цікавий проект і серйозний підхід. Аравійці кличуть справді, але поверхово і неконкретно. Підстав для серйозної розмови немає.

Зараз ви читаєте новину «Блохіна кличуть до Саудівської Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути