пʼятниця, 02 вересня 2011 00:30

Блохін може задіяти нових захисників

 

2 вересня на харківському стадіоні "Металіст" збірна України з футболу зіграє товариський поєдинок проти Уругваю. Матч розпочнеться о 21.00 за київським часом, пряма телетрансляція на телеканалі "Інтер".

Уругвай — команда іншого континенту і суперником на Євро-2012 нам бути не може. Але користь від такого спарингу неоціненна. По-перше, підопічні Оскара Табареса — чинні чемпіони Південної Америки, четверта команда світу. Зустрічі з топ-збірними необхідні перед Євро-2012. По-друге, Уругвай грає в організований "європейський" футбол, адже лідери команди виступають у клубах Старого Світу. По-третє, Табарес везе до Харкова оптимальний склад.

Збірна України цим не зможе похвалитися. На лікуванні перебувають основні центральні захисники — Тарас Михалик та Дмитро Чигринський. На правому фланзі не буде Олега Гусєва, а в нападі — Андрія Шевченка. Серед останніх утрат — опорний півзахисник Руслан Ротань, у якого розрив м'яза.

— У збірної Уругваю немає очевидних слабких місць, — каже "ГПУ" колишній тренер національної команди України 53-річний Вадим Євтушенко. — Це головний козир чемпіонів Південної Америки. Команда дуже зіграна, в ній немає розподілу на "зірок" та чорноробів. Суарес, Форлан — всесвітньо відомі гравці, але вони діють не егоїстично, а підпорядковуються командним інтересам. Тому неправильно думати, що, закривши того ж Суареса, ти вирішиш проблему збірної Уругваю. Я швидше сподівався б на поставлені колективні дії українців, на щільний пресинг, який відріже уругвайську атаку від інших лінії.

На передматчевій прес-конференції головний тренер українців Олег Блохін ухилився від відповіді на запитання, в якому стилі гратиме українська збірна — атакувальному чи оборонному.

— Цілком резонно, — погоджується експерт. — Ясно, що в поєдинку проти "Барселони" ти діятимеш від оборони, а проти Узбекистану — навпаки. А в матчі з Уругваєм, як на мене, не буде якоїсь однієї вираженої тактики — суто від оборони чи суто від атаки.

Блохін викликав до збірної трьох новачків — захисників Бутка та Кривцова і форварда Шиндера.

— В обороні можна спробувати нові імені, тренер скаржився на захисні дії, — зауважує Євтушенко. — А Шиндер може надати нестандартності, агресивності діям команди — так, як це робив Воронін у дебютному матчі.

Зараз ви читаєте новину «Блохін може задіяти нових захисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути