вівторок, 02 липня 2013 00:34

Блохін має звільнити "Динамо" від баласту

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Голкіпер київського ”Динамо” Олександр Шовковський (ліворуч) виграє боротьбу за м’яч у нападника пітерського ”Зеніта” Олександра Бухарова
Голкіпер київського ”Динамо” Олександр Шовковський (ліворуч) виграє боротьбу за м’яч у нападника пітерського ”Зеніта” Олександра Бухарова

Об'єднаний турнір за участю українських клубів "Шахтаря" і "Динамо" та російських "Зеніта" й "Спартака" стартував 27 червня. Команди зіграли по два матчі. "Динамо" лідирує із шістьма очками. У гірників — на два бали менше.

 

Виступ "Динамо"

— Блохін намагається прищепити команді вертикальний футбол, зі швидким проходом центра поля та виходом з оборони в атаку, — каже "ГПУ" редактор відділу футболу російської газети "Спорт день за днем" Олексій Павлюченко, 41 рік. — Аруна й Гармаш переграли трійку центральних півзахисників "Зеніта", мали мобільніший вигляд в єдиноборствах.

Відзначив би гру Хачеріді в обох матчах. Відчувається, він виріс — фізично сильний, почав "читати" гру. Генеральний директор "Динамо" Резо Чехонелідзе вважає Женю одним із кращих центрбеків Європи.

Із негативних моментів — невпевнена гра голкіпера Коваля в матчі зі "Спартаком". Із пітерцями Шовковський діяв спокійніше. Правда, москвичі більше навантажували динамівську оборону.

Олег Блохін має звільнити команду від баласту. І хоч Дуду й Мехмеді організували другий гол у ворота "Зеніту" — вони перші кандидати "на вихід". Кранчар — технічний та інтелектуальний півзахисник,але сповільнює гру. Незрозуміло, що робить у київському клубі Рубен.

 

Виступ "Шахтаря"

— Команда має сирий вигляд, — коментує колишній гравець гірників 56-річний Віктор Грачов, — Луческу експериментує, пробує різні схеми. Поки що важко оцінити новачків. Веллінгтон старався, мав кілька моментів, але не зміг їх реалізувати. Він ще не готовий фізично. Те саме стосується Фреда. Ісмаїлі поки що не закриває фланг так, як це робив Рац у своїх кращих матчах. Не бачу того, хто може замінити Фернандіньйо.

Гірники зіграли гідно проти "Спартака" й "Зеніта", але бракує творчих ходів і зіграності. Реалізація також залишає бажати кращого. Та навіть після втрати лідерів "Шахтар" боротиметься за чемпіонство й Кубок України.

 

— Українським уболівальникам приємно спостерігати за домінуванням своїх команд над російськими, — говорить заслужений тренер України Сергій Морозов, 62 роки. — Змагаються чотири команди хорошого рівня, які минулого сезону виступали в Лізі чемпіонів.

Правда, у нас чемпіонат розпочинається трохи раніше, ніж у Росії. Тому "Спартак" і "Зеніт" перебувають у гіршій формі, ніж "Динамо" та "Шахтар".

Швидше за все, турнір виграє українська команда. Але перемога тут не головне. Важливо награти зв'язки, перевірити новачків у ділі.

Зараз ви читаєте новину «Блохін має звільнити "Динамо" від баласту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути