четвер, 23 лютого 2012 00:30

Бійка виявилася цікавішою за бокс

У тому, чим закінчиться двобій між Віталієм Кличком і Дереком Чісорою, не мав сумніву, здається, ніхто. Суперник українського важковаговика був заздалегідь приречений на поразку. Тож cуто спортивного інтересу цей бокс практично не мав. Головними новинами як до, так і після поєдинку були не перипетії досить одноманітних і передбачуваних 12 раундів, а те, як поводився суперник Кличка до, під час і після бою.

Усі спочатку обговорювали ляпас, який суперник дав Кличкові на церемонії зважування. Потім плювок Чісори у брата свого суперника під час боксу. А згодом бійку, яку зчинив той же Чісора із присутнім на стадіоні боксером на прізвище Хей: він торік так само без варіантів поступився на рингу Кличкові-молодшому. Ці епізоди, а не бокс, потрапили, врешті, у перші рядки міжнародних спортивних, і не лише спортивних, новин.

Усе це нагадало поведінку естрадних чи кінематографічних знаменитостей, які на певному етапі своєї кар'єри намагаються привернути до себе увагу скандалами, а не творчими досягненнями. Так, наприклад, народ уже років із 20 не знає нових пісень Пугачової, зате всі 20 років жваво обговорює скандали з особистого життя колись найпопулярнішої співачки СРСР, чиї пісні у 1980-х усі знали напам'ять.

Шкода, що останні роки спортивної кар'єри без сумніву видатних українських боксерів проходять на тлі подібних скандалів. Чи то бокс в абсолютній ваговій категорії занепав і Кличкам немає гідних суперників, чи то ці суперники із невідомих причин не виходять на ринг проти них? Чому шкода? Тому що спортсмен здобуває справжню славу не лише фактом перемог, а тим, у якій боротьбі ці перемоги були досягнуті.

На жаль, у двобоях обох Кличків останніми роками цієї боротьби не вистачає. Тому й виходять на перший план скандали навколо боксу, а не власне бокс. Не хотілося б, щоб кар'єра боксерів завершувалася так. Хочеться, щоб усі ми запам'ятали Кличків, які долають спротив насправді гідних опонентів, а не заздалегідь слабших за них хуліганів у боксі.

Зараз ви читаєте новину «Бійка виявилася цікавішою за бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути