пʼятниця, 08 лютого 2013 05:30

Бекхем стане наступником Пеле

Феномен англійського футболіста Девіда Бекхема дивує щораз сильніше. Здавалося, що футбол, на відміну від модельного бізнесу, має все-таки хоч трохи залежати від результатів команд і гравців, які за них виступають. Якби це було так, то на перших сторінках футбольних видань та у заголовках футбольних новин гриміли б тепер імена суперфорвардів Радамеля Фалькао з іспанського "Атлетико" й Едінсона Кавані з італійського "Наполі". Вони не грають за суперклуби, але кілька років поспіль регулярно забивають м'ячі у далеко не найслабших чемпіонатах. Але пишуть не про них, а про більш розкручених Ліонеля Мессі та Кріштіано Роналду. Ці двоє теж забивають багато, але при цьому грають за суперклуби.

Із цим можна було б примиритися, порадивши Фалькао і Кавані якнайшвидше перейти до "розкручених" клубів. Але що робити з Девідом Бекхемом, який у січні став головним футбольним джерелом інформації? Багато років він не грає ані за суперклуби, ані за національну збірну. Та й коли грав, то нічим особливим, на відміну від тих же Мессі чи Роналду, не відрізнявся. Хіба що зачіскою та дивовижним умінням регулярно потрапляти на перші шпальти газет і в телевізійні новини. У січні Бекхем нічого не виграв й нікому не забивав м'ячів. Він узагалі не грав у футбол. Йому достатньо було спочатку з'явитися на тренуванні лондонського "Арсенала", яке з цієї нагоди показали в усьому світі, а потім укласти кількамісячний контракт із французьким "Парі Сен-Жермен". Про що теж негайно повідомили.

Можна було б вважати це несправедливим. Але перед цим слід згадати всесвітньовідомого бразильського "короля футболу" на прізвисько Пеле. Його світ по-справжньому бачив лише у фінальній частині Кубка світу 1970 року, де забив чотири м'ячі. Але те, що нині зветься "піаром", уперше тоді по-справжньому зробило свою справу. Після того майстерністю Пеле щиро захоплюється четверте покоління людей, які ніколи не бачили його гри. Наступником Пеле на футбольному "троні", скоріше за все, буде Девід Бекхем. Уже тепер майже ніхто не пам'ятає футбольних зірок часів його юності. Забудуть і нинішніх. А Бекхем залишиться. І не сумнівайтеся.

Зараз ви читаєте новину «Бекхем стане наступником Пеле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути