четвер, 21 січня 2010 17:06

"Батько ніколи не дає послаблень"

Автор: фото: Дмитро ШАПОВАЛ
  Владислав Калитвинцев влітку має закінчити школу
Владислав Калитвинцев влітку має закінчити школу

Київське "Динамо" перебуває на навчально-тренувальному зборі в Ізраїлі. У першій команді працює Владислав Калитвинцев, син колишнього капітана команди Юрія Калитвинцева, теперішнього наставника "Динамо-2". 4 січня Владиславу виповнилося 17. Кореспондент "ГПУ" поговорив із ним.

Неважко було здогадатися, що підете шляхом батька. Коли почали займатися футболом?

— 2004 року вступив до динамівської дитячої школи. Спочатку нашу групу тренували Шабельников та Рудаков, а згодом Кікоть і Біба. Минулого літа мене запросили до "Динамо-2". Останній рік виступав у першій лізі.

Як складалися робочі стосунки з Юрієм Миколайовичем, коли перебували в "Динамо-2"?

— Жодних послаблень на тренуваннях не маю. Батько часто робить зауваження, підказує, над чим треба працювати. Удома намагається менше говорити про футбол, проте після ігор "Динамо-2" іноді розмовляємо про мої дії на полі.

Що спільного у футболістів Юрія та Влада Калитвинцевих?

— Батько для мене завжди був прикладом на футбольному полі. Я шульга, переважно граю на лівому фланзі півзахисту, виконую "стандарти". Із трьох своїх голів за "Динамо-2" два забив зі штрафних та один після виходу сам на сам із воротарем.

Юрій Миколайович відзначає, що перспектив у сина більше, ніж у нього.

— У мене права нога була для ходіння, а у Влада — робоча. Має класний пас, швидкий.

Які поради дав вам батько перед вильотом до Ізраїлю? — продовжуємо розмову з Владом.

— Намагатися ні в чому не поступатися на тренуваннях, слідкувати за порядком у номері та тримати дисципліну.

У вас проблеми з нею?

— Ні, проте забувати про це не можна.

Найулюбленіші предмети — українська мова та література

Як дізналися про запрошення Газзаєва пройти збір разом із "Динамо"?

— На матчі "Динамо-2" із "Харковом" був присутній Валерій Газзаєв (головний тренер "Динамо". — "ГПУ"). Мені вдалося відзначитися голом — забив зі штрафного. Після поєдинку Валерій Георгійович сказав батькові, що має намір узимку запросити мене на збір з гравцями основи. А вдома уже і я новину дізнався.

Чим відрізняються тренування першої та другої команд?

— У першу чергу, тут набагато більші швидкості. Мусиш не тільки швидко бігати, а й думати. Ти ще не отримав м"яч, а вже маєш вирішити, кому його віддати. До цього треба звикнути. Моя мета — якнайшвидше закріпитися в основній команді "Динамо". Не вдасться цієї зими — не страшно. Доводитиму, чого вартий, у "Динамо-2" чи молодіжній клубній команді.

Із ким найбільше спілкуєтеся під час збору?

— Із хлопцями, яких знаю по клубній школі чи "Динамо-2", —  Парцванія, Коркішко, Петров, Гармаш. У вільний час заходжу в Інтернет. Полюбляю слідкувати за футбольними новинами.

Цього року ви закінчуєте школу. А далі?

— Пов"язую життя з футболом. Подаватиму документи до Київського університету фізкультури. Зараз навчаюся у 109-й школі на Печерську — з ухилом на іноземні мови. Найулюбленіші предмети — українська мова та література. А з математикою не дуже товаришую.

"Динамо-2" програло у чвертьфіналі

"Динамо-2" закінчило виступ на Кубку співдружності в Москві у чвертьфіналі. На цій змагальній стадії, в першому ж матчі плей-офф, підопічні Юрія Калитвинцева поступилися литовському "Екранасу" — 0:1. До цього кияни виграли всі матчі групового турніру: в збірної клубів Росії (1:0), в естонської "Левадії" (1:0) та туркменського МТТУ (4:2).

Основна команда 22 січня проведе перший контрольний матч на ізраїльському зборі. Суперником підопічних Валерія Газзаєва стане "Іроні Бат-Ям" — команда йде на третьому місці в першій лізі чемпіонату Ізраїля. 24, 26 та 28 січня чемпіон України проведе ще три спаринги.

Зараз ви читаєте новину «"Батько ніколи не дає послаблень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути