Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 00:00

"Барселона" програла 0:4

У європейському клубному футболі минув період під назвою "Барселона" та всі інші". Тепер "Барселона" не обраний клуб, а один із грандів, як "Реал", "Баварія", "Манчестер Юнайтед".

Що сталося з "Барселоною" в Мюнхені?

1. Потрапили під суперника, який перебуває в оптимальній формі

"Баварія" довела, що на кінець квітня саме вона — номер один у Європі. Глибокий та збалансований склад, класний тренер — переможець Ліги чемпіонів 1997/98 з "Реалом", оптимальна фізична готовність, купа індивідуально сильних футболістів, які грають в інтересах команди. Мюллер під час матчу однаково успішно діяв на двох позиціях, Роббен та Рібері встигали відпрацьовувати в обороні.

Але говорити, що "Баварія" стане наступницею "Барселони" на вершині, — зарано. По-перше, мюнхенцям для початку треба виграти нинішню Лігу чемпіонів. По-друге, навіть цього буде замало. "Барселона" тримала еталонний рівень упродовж кількох років. Невідомо, чи вдасться це "Баварії" — особливо із новим головним тренером.

2. Неправильний вибір в центрі оборони

Головний тренер "Барселони" Тіто Віланова вирішив поставити на проблемну позицію центрального захисника профільного гравця Марка Бартри. 22-річний футболіст не має належного досвіду гри в Лізі чемпіонів. Він просто знітився під пресингом "Баварії".

3. Відсутність гнучкості

"Баварія" зіграла різноманітно. У першому таймі — тиснула на суперника. У другому — діяла на контратаках. "Барса" не змогла показати такої гнучкості. Якщо в обороні ти маєш проблеми, то їх треба приховати, наполігши на атакувальній моделі. Такій звичній для "Барси" і втраченій гостями в Мюнхені.

Каталонцям також не вдається знайти альтернативний варіант гри, коли не готовий Ліонель Мессі. Це проблема, яку треба вирішувати наступного сезону. І водночас реконструювати склад. Невідомо, чи здатний на це Тіто Віланова — головний тренер "Барселони" тяжко хворів. Тому незрозуміло, кому більше нині потрібен Пеп Ґвардіола: "Баварії" чи "Барселоні". Таку думку висловив колишній форвард "Барси" Ґарі Лінекер.

4. Нечесний гол Роббена

Останні матчі переконують, що фактор суддівства треба завжди мати на увазі. Арбітри діють непослідовно й фактично захищені УЄФА від будь-якого покарання.

У Мюнхені угорець Віктор Кашшаї помилявся в обидва боки. Але ключова похибка на користь "Баварії" — третій гол господарі забили з очевидним порушенням правил. Після цього м'яча, проведеного Роббеном, стало зрозуміло, що повторний матч — формальність. І наставник мюнхенців Юпп Гайнкес має думати тільки про одне: чи варто в барселонському поєдинку залишати на лаві запасних Данке та Лама. Обидва захисники мають "сигнальне" попередження: якщо на "Ноу Камп" отримають жовту картку — пропустять фінал.

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перші матчі

"Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — "Барселона" (Іспанія) — 4:0

Повторний матч — 1 травня, середа, Барселона.

"Боруссія" (Дортмунд, Німеччина) — "Реал" (Мадрид, Іспанія) — 4:1

Повторний матч — 30 квітня, вівторок, Мадрид.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" програла 0:4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути