Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 05:55

"Барселона" програла в Парижі — 0:4

Автор: REUTERS
  Нападаючий ”Барселони” Луїс Суарес (№9) проти захисника ”Парі Сен-Жермен” Маркіньйоса
Нападаючий ”Барселони” Луїс Суарес (№9) проти захисника ”Парі Сен-Жермен” Маркіньйоса

Іспанська "Барселона" — один із головних фаворитів Ліги чемпіонів — практично припинила участь у турнірі. 14 лютого підопічні Луїса Енріке програли у французькому Парижі місцевому "Парі Сен-Жермен" — 0:4.

"Барселона" поступилася через низьку якість дій у півзахисті. У цій лінії команда завжди намагалася домінувати, контролювати м'яч і ретельно готувати атаки. Але нині в центрі поля іспанський суперклуб має серйозні проблеми. Хаві — колишній лідер команди — її залишив, Сеск Фабрегас замінити його не зумів і був проданий, з Тіаго Алькантарою непродумано уклали контракт, чим скористалася німецька "Баварія".

Залишилися Серхіо Бускетс та Андрес Іньєста. Але й вони підійшли до матчу в Парижі, ледве залікувавши травми. Обидва виявилися неготовими до активного пресингу. Футболісти "Парі Сен-Жермен" намагалися атакувати суперника в момент прийому ним м'яча. Це очевидна тактика у грі проти майстрів "Барселони". Але раніше вона не завжди спрацьовувала, бо рухлива активність футболістів іспанського суперклубу дозволяла їм виходити з-під опіки. Нині нічого такого не було. Лідер "Барселони" Ліонель Мессі у спробах зв'язати комбінаційну гру і постачати м'ячами Луїса Суареса, відходив до середини поля. Проте суперник цього очікував і перекривав йому шлях. Особливо відзначився цим Адріан Рабіот.

Непогано у "Барселоні" зіграв тільки бразилець Неймар. Намагався загострювати ситуацію, шукав простір для розвитку атак. Це були індивідуальні зусилля: тренерський вплив у грі гостей відсутній.

— Луїс Енріке остаточно втратив контроль над командою, — каже 30-річний Ігор Яслик, оглядач іспанського чемпіонату у журналі "Футбол". — Враження, що "Барселона" в Парижі ні до чого не готувалася і ні на що не налаштовувалася. Як Луїс Енріке тренує футболістів — не зрозуміло. Наставника треба було прибирати ще минулого літа. У клубі потрібні серйозні зміни. І тут багато що залежить від керівництва, від ключових рішень господарів.

Натомість власники "Парі Сен-Жермен" зробили правильний крок улітку. Змінили місцевого тренера Лорана Блана на іспанця Унаї Емері. Той сильний у кубкових дуелях, тричі поспіль виграв Лігу Європи із "­Севільєю". Емері не потрібна купа "зірок" у команді. Для нього головне — наявність футболістів, які доповнюватимуть одне одного. У такій ситуації навіть кадрові втрати французів не стали критичними.

"Парі Сен-Жермен" практично забезпечив участь у чвертьфіналі. Рік тому клуб також дійшов до цієї стадії. Тоді Лоран Блан програв Мануелю Пеллегріні з "Манчестер Сіті". Нині Унаї Емері готовий вивести клуб далі. Принаймні до півфіналу, де "Парі Сен-Жермен" не грав з 1995 року.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" програла в Парижі — 0:4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути