середа, 10 жовтня 2007 17:58

"Азовмаш" змінив тренера

Керівництво чемпіона України з баскетболу маріупольського "Азовмашу" змінило головного тренера команди. Литовський фахівець Рімас Гірсіс очолював клуб три роки і зробив його триразовим чемпіоном України та фіналістом Кубка Європи ФІБА. Тепер його заступить співвітчизник Альгірдас Бразіс, 45 років.

Причина ротації — хвороба органів травлення Гірскіса, через яку він уже два тижні перебуває в лікарні Донецька. Після курсу лікування, який триватиме щонайменше до кінця року, колишній головний тренер "Азовмашу" стане спортивним директором клубу.

Бразіса порекомендував сам Гірскіс. Новий наставник чемпіона України з 1982-го по 1995 рік виступав за литовський "Жальгірис". Потім п"ять років був асистентом головного тренера команди, з 2000-го очолив клуб і одразу зробив його чемпіоном Литви. Торік став керівником естонського "Тарту" і здобув перше місце в місцевому чемпіонаті. Однак продовжити контракт не захотів. Пояснює це відсутністю у країні належного інтересу до баскетболу.

Зараз ви читаєте новину «"Азовмаш" змінив тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути