четвер, 01 квітня 2010 21:06

Ярославський вимагає відставки Григорія Суркіса

В українському футболі черговий конфлікт. Після Ріната Ахметова на власників київського "Динамо" — братів Суркісів — "наїхав" президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський, 50 років. Привід: вилучення форварда його команди Марко Девича в недільному поєдинку "Динамо" — "Металіст".

— В уболівальників украли футбол, — каже Ярославський. — "Динамо" використало дешеві трюки, щоб перемогти. Це все тому, що Григорій Суркіс очолює Федерацію футболу, контролює суддів та уболіває за "Динамо". У Суркісів є два виходи: або Григорій залишає посаду президента ФФУ, або продає "Динамо".

Київське "Динамо" на офіційному сайті відреагувало жорстко.

— Не потребуємо рекомендацій Ярославського. Ніколи не скаржимося на роботу суддів. Навіть тоді, коли вони не зараховують чисті голи "Динамо" у ворота "Металіста" (ідеться про серпневий матч 2008-го в Києві, коли "Динамо" програло 1:2. — "ГПУ"). Європейський арбітр за те, що влаштували харків"яни в поєдинку — біганину за арбітром і лайкою на його адресу — вилучив би з поля не одного, а кількох футболістів "Металіста". Хай "Металіст" спробує виграти хоча б частину того, що виграло "Динамо".

Відео доводить, що удару не було

У матчі "Динамо" перемогло — 3:0. Вирішальний момент трапився на 37-й хвилині. Форвард харків"ян Джексон Коельйо лежав на газоні й потребував допомоги. Гру в таких випадках має припиняти арбітр. На свій розсуд. Суддя — львів"янин Юрій Можаровський — змовчав, "Динамо" не вибило м"яч за межі поля. Це обурило Марко Девича, який кинувся в підкаті на захисника суперника Даніло Сілву. Потім легко штовхнув у груди Тараса Михалика.

— Із таким суддівством нехай віддадуть Києву золоті нагороди і не будемо мучитися, — каже Мирон Маркевич, головний тренер харків"ян та збірної України.

Можаровський пояснив, що вилучив Девича за удар в обличчя Михалика. Мотивація непереконлива — відео, викладене на офіційному сайті "Динамо", доводить, що удару не було. Після поштовху Девича в груди, Михалик дещо втратив рівновагу і його власна рука ковзнула по обличчю. Інша річ, що сам підкат проти Сілви і поштовх у груди Михалика — достатня причина для того, щоб вилучити Девича. Міжнародні футбольні федерації за навмисний удар суперника жорстко націлюють суддів на вилучення. Це якщо підходити формально. Якщо ні — то за духом гри, враховуючи, що удару в обличчя таки не було, Можаровський міг обмежитися попередженням Девичу і зберегти інтригу.

Важко сказати, як би склалася гра в рівних складах. Очевидно, що харків"яни в неділю зіграли явно нижче своїх можливостей, а їх слабка комплектація не дозволяє конкурувати з "Шахтарем" і "Динамо" хоча б за друге місце в чемпіонаті України.

Зараз ви читаєте новину «Ярославський вимагає відставки Григорія Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути